Törökhusi kérdése:
Ez a történet igaz?
Figyelt kérdés
ez igaz hogy egy magyar felfedező az 1890 -es években elment mekkába Szaúd-Arábiába egy hintóhoz hasonló négykerekű ajtó és ablak nélküli autóval egy kanapéhoz hasonlítható üléssel nem hiszem hogy abban az időben életbiztosítás lett volna egy ilyen járművel elmenni ez igaz? Vagy csak legenda?2018. jún. 22. 12:40
1/4 anonim válasza:
1890 - ben szerintem még nem volt Szaúd Arábia, török, oszmán érdekeltségű terület volt.
Viszont a nagy orientalista, Germanus Gyula járt ott zarándoklaton a '30 - as években, elég spártai körülmények között, könyvet is írt róla.
2/4 A kérdező kommentje:
HakapesziM akkor ez csak legenda?
2018. jún. 22. 13:22
3/4 anonim válasza:
Nem tudom, azt viszont igen, hogy Germanus volt az első magyar zarándok Mekkaban. Nem volt veszélytelen, mert oda nem muszlim nem mehet, megölik, ha valaki csak úgy kíváncsiskodni megy, legalábbis akkoriban így ment.
Régen olvastam már a könyvet, (Allah Akbar a címe), de ez a hintós - autós dolog rémlik valahonnan.
4/4 A kérdező kommentje:
HakapesziM köszönöm szépen :)
2018. jún. 23. 10:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!