Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Man-i...

Mi a véleményetek a Man-i motorversenyről?

Figyelt kérdés

nem túl embertelen hogy minden évben ennyien meghalnak ezeken a versenyeken?

107 év alatt 257 halottja van eddig

[link]

2018. jún. 6. 10:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem embertelen. Tudják ők mi a tét, senki nem kényszeríti őket és pont emiatt nagyon komoly szűrés van, hogy ki vehet részt egy ilyen versenyen. Aki ezeken végigmegy, az nagyon akarja csinálni. Szerintem ha senki se nézné, ők akkor is mennének, nem közönségért versenyeznek, hanem magukért. Másrészről meg szerintem ez az igazi motorverseny. A motoGP szériák, superbike meg a többi, amiket szintén imádok, inkább mondanám egy steril, ellenőrzött technikai sportnak, amit két keréken űznek, nem degradálva ezzel az értéket, amit képviselnek. Más. De azt, hogy motorverseny, az Isle of Man-en megrendezett versenyekre esik jól igazán mondani.
2018. jún. 6. 11:25
 2/5 anonim ***** válasza:
55%
Nekem egészen más a véleményem. Úgy gondolom,az emberiség eljutott már a technikai fejlődésnek arra a fokára, hogy ne legyen elfogadható akár egyetlen motoros vagy néző halála akkor sem, ha kimondjuk, hogy ez egy veszélyes sport. Valamit tehát kellene tenni a biztonsági szint növelése érdekében.
2018. jún. 6. 13:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyrészt egyetértek. Az IoM versenyek folyamatosan fejlődnek biztonsági téren is, de be kell látni, hogy egy ponton túl nem lehet már fejlődni. Épületeket nem fognak bontani emiatt. De például a Hailwood Rise szakadékainál valami nagy felfogó hálót, mint a cirkuszokban szokott lenni kitalálhatnának. Talán a legjobb megoldás lenne teljes másában újraépíteni az isle of man pályát valahol máshol, csak szakadékok, fák, épületek nélkül, bukóterekkel, elválasztott nézőterekkel, tehát olyan biztonsági követelményekkel, amilyeneket a motogp is megszab. Sajnos ez nem ekkora üzlet, pedig lehetne :)
2018. jún. 6. 14:35
 4/5 akos127 ***** válasza:

Szerintem kegyetlen és mivel itt lakok Angliában, tudom mennyire örültek is vannak, persze nem csak Angliaiak versenyeznek, a világ minden tájáról jön egy-két örült.

Nem szeretem! Persze én is motoros vagyok és évekig versenyeztem gyorsaságit, supermotót, de ami ott megy..... hát nem, nem szeretem látni a you-tube videókon sem a motoros bukásokat, tudom milyen az és másnak a fájdalmán valaki más jót röhög vagy szórakozik... én azt a verseny formát betiltanám.

Persze az meg a szabadság korlátozása, diktátor sem szeretnék lenni.

2018. jún. 7. 22:38
 5/5 A kérdező kommentje:
van valami alap amit kiosztanak a meghaltak családjának mert ez a minimum?
2018. jún. 8. 05:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!