A tanulók többsége miért nem mer oktatót váltani?
Ha az ember nem elégedett egy szolgáltatással akkor nem alap hogy vált?
Ha az oktatóm üvőltött volna velem akkor mosolyogva elköszönök és megyek az iskolába hogy adjanak új oktatót. De egyre több kérdést olvasok meglepődve hogy sokan hezitálnak váltani..mi lehet ennek az oka?
A tanulók kb. 90%-a 17-18 éves.
Többségében még túl naivak és félősek.
Tény, hogy sok oktatónál meg lehet kérdőjelezni, mennyire alkalmas megtanítani a járművezetés alapjait, van-e pedagógiai érzéke a tanításhoz, de az is tény, hogy egy gyengébb pedagógus is jobb, mint a semmi.
Nincs igazán szürés az oktatóknál, aki a minimális feltételnek negfelel, oktató lehet... ebből kifolyólag egy vakon kivitelezett oktató váltással nem biztos, hogy a másik jobb lesz, a köztudottan jobb oktatóknál meg 3-4hónapos várólisták sem ritkák.
A tanulókat is lehetne tanulmányozni, sok 30óra gyakorlással elvárja, hogy jogositványa legyen, lehetőleg néhány hét alatt, ha nem sikerül, mindenki hibás, az oktató, a vizsgabiztos... csak ő nem.
El szoktam mondani, hogy a vezetés tanulás kulcsa egy jó gyakorlati oktató. Nem iskolát kell keresni, és nem a legolcsóbb ígéreteket kutatni,bhanem egy jó gyakorlati oktatót.
Mert csak azt hallja az ember,hogy macera,jó oktatót hónapok alatt kap stb és haladni szeretni ezért inkább kibírja.
Én a 20. óráig bírtam ... hatalmas lelkesedéssel kezdtem,de a végén már hányingerem volt,hogy menni kellett. Az elejétől volt egy kölcsönös unszimpátia , kérdéseimre választ nem igazán kaptam csak pofa vágást, kiabálással annyira nem volt gond mert ha az oktató megemelte a hangját akkor én is.Persze a vezetés egyre rosszabbul ment,mert abszolút nem volt kedvem már hozzá , sikerült lefulladnom amikor zöldre váltott a lámpa aztán erre elkezdett röhögni és közölte olyan béna,hogy 100 óra után se fog nekem menni a vizsga. Aztán itt jött el a vége,mert vele tényleg nem menne. Olyan fesztivált levertem a suliba,hogy 1,5 hét várakozás után a legjobbnak mondott oktatóval folytattam.Teljesen más légkör stb stb 14 órát vezettem azzal az oktatóval és hiba nélkül átmentem a vizsgán. Nagyon jó döntés volt váltani,csak azt sajnálom,hogy 20 óráig húztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!