Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Telefonon navigáció?

Telefonon navigáció?

Figyelt kérdés

Friss jogsis vagyok,most vezetek először ismeretlen útvonalon egyedül 160 km-t oda vissza. Nagyjából megvan,hogy merre megyek,az első 60 km tiszta is,az utolsó kb. 20 km-hez kelleni fog navigáció. Kis településeken belül fogok kavarogni,nem működik a "táblák alapján eljutok Budapestre" taktika,mert ezek a kis települések nincsenek kitáblázva.Az autót sem érzem még 100%-osan. Összességében véve vannak még problémáim.

A navigációval az a problémám,hogy van ugyan mobil netem,de nagyon kevés,hónap vége van,szerintem már le is fogyott. Mindent előre megcsináltam itthon,térkép már le van töltve,az útvonal megtervezve.

Szerintetek egy minimális / lefogyott mobilnet elég arra,hogy ezen a 80 km-en tartsa a GPS jelet,hogy merre járok? Vagy ezt merész lenne így bevállalni?

Visszaúton már nem lesz gond,meg tudom jegyezni az utat. Illetve hazafele már el tudok igazodni a táblák alapján is.

Esetleg egyéb jó tanácsok az első hosszabb utamhoz? (Eddig 80 km volt oda-vissza a legtöbb,amit vezettem,jó helyismerettel.)

2018. máj. 24. 16:28
 1/10 anonim ***** válasza:
65%

Az első jó tanácsom, kezdőként ne menj ilyen hosszú útra. Ha ugyanazon a napon jössz vissza, az extrém sok.

De ha ezt nem fogadod meg, akkor se használ navigációt még, mert elvonja a figyelmedet. A képernyőjét semmiképpen se nézegesd!!!

A GPS jel vételéhez sem Wi-fi, sem mobil adatforgalom nem kell.

Vannak olyan alkalamazások (pl. a Here), amihez le lehet tölteni előre térképeket, s akkor semmi nem kell menet közben.

Ha tudsz csatlakozni Wi-fivel, akkor a Here (vagy más) telepítése után töltsd le a térképet.

A navit állítsd offline módba.

Az én telefonom hajlamos a túlmelegedésre, ha azzal navigálok.

Ilyenkor leáll hosszabb időre. Ha csak a végén fog kellene, akkor ne használd előbb.

2018. máj. 24. 16:59
 2/10 anonim ***** válasza:

Igen, használj offline térképet.

Én ezt használom, nagyon jó:

[link]

túlmelegedés ellen én úgy oldottam meg, hogy a teló lent van a sebváltónál nem pedig az ablakban ahol még a nap is melegíti, de ezt neked nagyon nem ajánlom kezdő vezetőként mert így néha le-le kell rá nézni, bár én inkább csak hallgatom amit mond :D

2018. máj. 24. 17:07
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Google Térkép is tud offline navigálni, csak le kell tölteni hozzá a térképet. (Három vonal a bal felső sarokban -> Offline térképek -> itt kiválasztod a területet)

De ezek is mind jók offline navigációra: Osmand, Sygic, Here WeGo,

A GPS vételhez nem kell mobilhálózat.

2018. máj. 24. 19:22
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Én azt nem értem,hogy találja meg internet nélkül a tartózkodási helyemet,és hogy tudja nyomon követni hogy én már 10 km-t haladtam?
2018. máj. 24. 19:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Olvasgass:

[link]

2018. máj. 24. 19:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Durván ugyanúgy, ahogyan egy turista tudja egy egyszerű tájolóval. Háromszögeléssel, csak itt nem ismert pontokat keresünk, ami térképen is szerepel, hanem műholdjeleket (rádiójeleket) használunk.

Az internet egyáltalán nem alkalmas ilyesmire.

2018. máj. 24. 23:12
 7/10 anonim ***** válasza:
48%
A kérdező is okulna belőle, nekem is hasznos lenne, ha elmondanátok, mi hülyeségeket írtam az elsőben.
2018. máj. 24. 23:29
 8/10 anonim ***** válasza:
51%

#7: Én azért pontoztalak le, mert azt írtad, hogy a 160 km sok. Pesten belül tényleg sok lenne, de írja hogy kistelepülések, így egyáltalán nem sok a 160 km.

Ha nem fog vezetni, akkor soha nem tanulja meg.

Továbbá az is hülyeség, hogy elvonja a figyelmet. Ha végig a táblákat kell figyelnie, meg eltéved 26-szor akkor stresszelni fog és az sokkal jobban elvonja a figyelmét.

2018. máj. 25. 06:57
 9/10 anonim ***** válasza:
48%

Ez a te véleményed, az meg az enyém.

De nem csak okoskodtam, hanem az ellentétes tanácsom ellenére leírtam egy szoftver nevét, hogyan tud rá térképet, tenni stb. Ezt is kinullázod ezzel.

Baromira nem érdekel, mi áll a válaszaimnál össz hasznosságban. De a kérdezők hogyan döntsék el, melyik válasz megfelelő, ha az értelmes, valóban hasznos nulla százalék, a marhaság meg 100%, mert vicces?

2018. máj. 25. 07:14
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen,én mindenkinek zöld pacsit adtam! :) Időközben megnéztem a térképet streetview módban,elég egyszerű az út,és tévedtem,mert a főbb pontok,amiket én is érintek,ki vannak táblázva.

Közben már letöltöttem egy újabb navigációt.

Kicsit izgulok,de ez nen félelem.Nagyon szeretek vezetni,igazából kirándulni megyek,szóval abszolút az én döntésem volt.

2018. máj. 25. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!