Hogyan lehet Android telefonon két GPS jelet használó párhuzamosan futó applikáció számára megosztani a GPS antenna jelét?
Keresek gyakorlatban kipróbált megoldást Android telefonon GPS jel megosztására két GPS jelet használó alkalmazás között.
Két GPS jelet használó appot futtatnék (egy track logger=nyomvonal rögzítő és egy navigáció) párhuzamosan.
Korábban Samsung Duos 2-t használtam, amikor fel sem merült, hogy ez ne lenne lehetséges. Majd Windows Phone Lumia 640-en már NEM volt lehetséges. Gondoltam, mert Windows Phone.
Most visszatértem Androidra 6.0.1, vagy MIUI Global 8.1, vagy XIAOMI, és azt tapasztalom, hogy az Androidok sem a régiek már.
Ha fut a navigáció az előtérben, a track logger nem kap jelet a háttérben, nem rögzíti a nyomvonalat.
A track loggert általában fotósok használják a képek geotaggelésére, vagy futók edzésnél, de ez utóbbiak ritkán használnak közben navigációt :-).
Szóval keresem azt, aki már beleütközött az Android világ e visszafejlődésébe, és van tapasztalata, milyen app. letöltésével lehetne a GPS jelet megosztani két alkalmazás között.
Az is lehetséges, hogy amióta a mobilok képesek az igénybevétel alapján ki be kapcsolni a GPS, Bluetooth és még más eszközöket is, valami hardware-s oka van, hogy nem tud két alkalmazás egyidőben adatot lekérni az eszköztől...
A kérdést értem, csak azt nem, miért nem használod a navigátor programot logolásra is.
Az általam használtakban benne van.
Bekapcsolom, működik, hazajőve némi átalakítás után Google Earth térképen ott a nyomvonal.
Volt olyan, hogy fél Európán át (repülő) működött..
Meglepne, ha ez a rendszeren múlna, szerintem az appok nem barátkoznak.
Nekem is 6.0 fut az LG G4-en, miközben megy a navi (IGO), simán tudom nézni élőben a GPS adatokat a Phone Tester appal, tehát szimultán olvassák a GPS vevőt.
Huawei amúgy iszonyat mennyiségű biztonsági korlátozást tol a készülékeire alapértelmezésben, lehet, hogy beállítási kérdés a probléma.
Köszönöm nektek a válaszokat. A nyomvonal rögzítés Navi applikaciobol jó ötlet, de csak IGo alatt megy. Eddig ezt sem találtam az androidos IGo appban, de most megtaláltam legalább. Külföldi utakon használok offline IGot. Itthon online waze-vel járok, annak nincs nyomvonalrogzitese.
Egyelőre nem sikerült reprodukálni a két GPS-es app párhuzamos futtatását. Ha nem a Navi van előtérben akkor a nyomvonalrogzitese újra fut nálam is. Ha a Navi van elől, akkor viszont nem rögzít semmit. Telepíteni fogom a GPS tesztert, utána jelentkezem.
Még egyszer köszönöm.
Sikerült ma leellenőriznem a IGo és az NMEA logger viszonylatában is az együtt futást. Alapértelmezésben Waze és GEO Trakker párost teszteltem.
Mindkét eset azt igazolta, hogy a XIAOMI Redmi 4-en nem lehet párhuzamosan futtatni két GPS antennát használó alkalmazást, mert csak az előtérben futó program kapja meg a jelet.
Nagyon szeretném hinni, hogy ez valami engedély beállítás kérdése, és nem az új operációs rendszer "sajátossága".
Fontos, hogy ezt a teszterekkel nem biztos, hogy észre lehet venni, hiszen a teszter előtérben fut, amikor látjuk, és a Navi is. (Phone tester-re próbáltam)
Ha legalább az egyik program rögzít, akkor lehet észlelni, ezt a nagyon lehangoló bug-ot.
Az első az, hogy be kellene azonosítani, hogy hardware vagy operációs rendszer, vagy biztonsági beállítás probléma. Ehhez Android 6-os telefonok használóitól szeretnék kérni próbát és visszajelzést. Előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!