Ausztrián átmentem autópálya matrica nélkül. Mikor fog kijönni a büntetés, és milyen összegre számíthatok?
Figyelt kérdés
2018. máj. 21. 21:10
11/15 anonim válasza:
Ausztriába az autópályák be vannak kamerázva.
Ha nem vettél matricát a rögzìtett fotók alapján fogják küldeni a bírságot.
Az átfutási idő országok között 1 másfél hónap.
És most nem akarlak megijeszteni:de az osztrák törvény kimondja aki lejárt vagy érvénytelen matricával közlekedik 300-3000 euróig terjedő penzbirsagra büntethető.
Nézd meg a neten.
Egyébként én kint élek ausztriába ezért van rálátásom egy kicsit a dolgokra.
Sok sikert kívánok.
12/15 anonim válasza:
Mint írtad belépve A-ba már azt mondták ne vegyél matricát.
Akkor hol lehet/kell megvenni?
13/15 orig válasza:
Mióta vannak kamerák? Mert én néhány évvel ezelőtt átmentem Ausztrián matrica nélkül (nem szándékosan, csak valahogy eszembe se jutott, hogy kellene venni), de semmilyen büntetés nem jött. Igaz, visszafelé már vettem.
14/15 anonim válasza:
2-3éve van meg az egyezmény a sógorokkal, hogy be tudják hajtani a bírságott a magyaroktól is. Előtte szabad volt a vásár, ha nem fogott meg a rendőr... Az ősszel volt fent a müncheni magyarokon, hogy valaki lerobbant Ausztriában, de megállt vmi pihenőben. X napig ott pihent a kocsi mire a fuvaros felvette és elvitte vmi szervízbe. Közben a matroca lejárt. A traileren szállított kocsit lekapta egy kamera és kapott egy 350€-s bírságot. Megfellebezte. Ki kellett fizetni. Néhány hónapja az enyémet is haza kellett hozatnom és a fuvaros leszedte, a rendszámot mondva, hogy valószínűleg nincs fölös pár száz €-m matrica bírságra! 100% hogy nem úszod meg!
15/15 anonim válasza:
Kamerák a kétezres évek közepe óta tutkóra vannak, behajtani a lóvét csak 2-3 éve tudják. Ennyi a történet, előtte is látták, de akkor még azt játszották, hogy a legközelebbi egységet küldték az ember után, hogy "megfogja" ha annyira érdekelte őket. Ha nem akkor hagyták menni, úgysem lehet behajtani. Az említett egyezmény óta már lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!