Budapesten ingyen parkolás vagy valamilyen megoldás erre?
Vidéi vagyok, és egy ismerőshöz szeretnék menni pár napra autóval Pestre, de mindenhol fizetni kell. Van valamilyen megoldás arra, hogy ne kelljen minden nap este 6-ig aprót dobálni az automatába? Pl bemenni az önkormányzathoz és akkor 2 ezer forintért kapsz egész napra vagy valami. Ilyesmire gondolok. Nyilván ember nem bírja azt kifizetni, hogy 3 napig dobálja az aprót mint a hülye.
Vagy nem létezik erre megoldás? Mert rákerestem, és úgy láttam ingyen parkolóknak igen csak híján van az a város.
Fizetős parkolók zömében a belső kerületekben vannak. Ilyen helyre mégy?
Nincs napijegy, bérlet stb. Viszont lehet fizetni mobiltelefonnal, bankjeggyel is. Sok helyen bankkártyával is lehet fizetni, ami regisztrációhoz kötött.
Külső kerületben hagyod a kocsit és bemész metróval/HÉV-vel/villamossal a belvárosba.
A másik, hogy keresel egy közeli parkolóudvart vagy mélygarázst, ahol van napijegy.
Nem véletlenül ilyen a rendszer, hiszen nem cél, hogy az adott területen lakókon kívül bárki a korlátozott befogadóképességű utcán tárolja az autóját. Ezért kell aprót dobálni vagy x óránként újra SMS-t küldeni, ha közterületen parkolsz a város központi kerületeiben.
Ha mindenképp ilyen kerületben hagynád a kocsit, akkor válassz magànparkolókat: parkolóudvart, parkolóházat, mélygarázst, ezekben úgyis utólag, egyben kell fizetned. Ha viszont nem ragaszkodsz a belső kerületekhez, hagyd valamelyik külső kerületben a kocsidat és utazz be tömegközlekedéssel a központba (ha ott a célod).
Köszönöm az elsőnek a térképet!
9. kerület és üllői út környéke lenne, ahol parkolóra van szükségem
Az Üllői út mentén a Határ úttól kifelé már sehol sincs fizetős parkolás. Az Ecseri és a Határ út között is csak 175 forint/óra.
A kerület nagy, még akkor is, ha Üllői útra szűkítjük a kört. Kőbánya-Kispesten van egy szabadtéri nyilvános parkoló. Ez fizetős ugyan, de egy vonaljegy ára a díj reggeltől estig. Éjszaka több, nem tudom a tarifát.
Automata rendszer.
Innen könnyedén tudsz menni metróval a belváros irányába (pl. Népliget, Sote stb.)
Itt sok buszjárat végállomása is van, illetve villamosközlekedés tűrhető sűrűséggel az Üllőin.
De újra felhívom a figyelmedet, hogy a fizetés ténye nem gond, csak a technikai megvalósítása, akkor nem kell dobálnod az érméket. Írtunk rá több alternatívát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!