Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek is át akarnak...

Szerintetek is át akarnak verni? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Most csinálom a B kategóriás jogosítványt és már a vezetésnél tartok.

Még az elméleti oktató azt mondta hogy 30-40 óra alatt meg lehet tanulni vezetni és közben megtenni az 580 km-t. A mostani oktató viszont azt mondja hogy 60-70 óra alatt nem lehet megcsinálni. Pontosan egy hónapja kezdtem el és eddig 8 alkalommal mentem vezetni de mindig legfeljebb másfél órákat megyünk csak. Eddig kb 12 órát vezettem de mondja hogy be kell fizetnem mind a 60 órát (eddig 30-at fizettem be), általában csak hétvégén mehetek. Elvileg május végén vizsgázok de pontos időpontot nem mond. Nagyon nem szeretem ha át akarnak verni de ha összeveszek vele akkor meg lehet hogy kitalál valami alternatív megoldást hogy kicsesszen velem. Mit tegyek ilyen esetben?

2018. máj. 2. 19:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
32 órával lett meg az 580 km és hibátlanul vizsgáztam. Amúgy megtanulni vezetni tényleg nem elég 30 óra meg 580 km. Ez szimpla lehúzásnak tűnik ha amúgy jól megy a vezetés.
2018. máj. 2. 20:26
 2/5 anonim ***** válasza:

A leírásból csak a lényeg nem derült ki: hogy megy a vezetés, hol.tart az oktatás.

Az 580 kilométer akkor van neg, amikor at oktató ugy gondolja, hogy van értelme vizsgára bejelenteni a tanulót.

Az is tény, hogy a 30 óra vezetés csak egy kötelező minimum, nagyon sok tanulónak az kevés, még jó oktató mellett is.

Ennyi információból nem tudhatjuk, hogy mennyire korrekt az oktatód, de miért akarna átverni?

Neki ugyan mindegy, hogy te fizeted az órákat, vagy másik tanuló.

Nem az oktatók várnak dolog nélkül a tanulók jelentketésére, elég hosszú várólista van sok oktatónál, ha nem téged tanít, van másik tanuló.

Ismerek nlhány oktatót, ők azt szeretik, ha egy tanuló sikereden levizsgázók, menet helyette a következő, de nem szeretik, ha a tanuló idő előtt vizsgázni akar, fölösleges, ha úgy érzik, meg fog bukni, az nagy eséllyel meg is történik. Sok éves tapasztalattal már elöre lehet sejteni, van-e értelme vizsgára jelentkezni.

Biztos vannak kivételek, de te ismered az oktatódat, és te tudod, vagy te sem tudod, hogy megy a vezetés.

2018. máj. 2. 21:19
 3/5 Hovarju ***** válasza:

Nem hiszem, hogy át akarnak verni. Ha az elméleti oktató szerint elég a 30-40 óra, az még nem biztos, hogy a gyakorlati oktató szerint is úgy van. Hisz csak a gyakorlati oktató tapasztalja meg mennyire könnyen vagy nehezen tanulsz, mennyire tudod elsajátítani a vezetést. Azt is Ők látják pontosan, hogy készen állsz-e a vizsgára. Hidd el nekik sem érdekük idő előtt vizsgára küldeni.

Az az oktatónak sem mindegy, hogy aki tőle/vele megy vizsgázni elsőre sikerül vagy csak sokadikra.

Az oktató, akinél én tanultam azt mondta, hogy nagyon kevés az az ember, aki nulla tudással 30 óra alatt le tud vezetni 580km-t és meg is tanulja biztonságosan kezelni az autót. Ez nem verseny, hogy 30 óra alatt meg KELL tanulni. Ez csak lehetőség, hogy ennyi után lehet menni vizsgázni.

Persze, van akinek sikerül. Nekem is van egy iskolatársam, aki 30 óra után elsőre hiba nélkül levizsgázott, de Ő már egészen fiatal korától vezetgette apuka autóját a telken, kieső gyér forgalmú úton. Apuka megtanította váltani. Mire a hivatalos oktatásra sor került, már csak a forgalmat kellett megszoknia. Ilyen is van, de nem ez a jellemző.

Én olyan oktatási csomagot választottam, ahol eleve 40 óra vezetés és egy próbavizsga volt benne az árban. A nulláról kellett megtanulnom vezetni és csak az oktató autón gyakorolhattam, egyéb lehetőségem nem volt. A 40.óra után tettem egy próbavizsgát, ahol még bőven voltak hibáim és én sem voltam biztos magamban. Ezután befizettem még 10 órát és csak utána lettem bejelentve a rendes vizsgára. És mivel a vizsga időpontot a bejelentéshez képest kb.1 hónapra kaptam, hogy ne essek ki a gyakorlatból ez alatt még 15 órát vettem és vezettem le. A vizsga a 66. órán volt. Elsőre levizsgáztam és azóta is rendszeresen vezetek, ennek kb.2,5 éve.

Viszont, ha eddig csak kb.12 órát vezettél és csak hétvégén mehetsz, akkor május végéi biztos nem lesz meg a 30 óra vezetésed sem.

Én szinte napra pontosan 3 hónap alatt jutottam el a vizsgáig, de én minden héten 3-4 alkalommal vezettem, alkalmanként 2 órát egyhuzamban.

Szóval szerintem ne légy türelmetlen. Gyakorolj, figyelj az oktatóra és kérdezz tőle, ha kérdésed van.

Én nagyon jó oktatót találtam. Mindig pontosan érkezett, nem foglalkozott egyéb dolgokkal az oktatás alatt és sosem kiabált, még akkor sem ha adtam rá okot. Nagyon türelmes volt. A utolsó órákon, amikor már az összes lehetséges vizsga útvonalat átvettük, rám hagyta merre akarok menni és mit szeretnék gyakorolni. Ha úgy tartotta kedvem, akkor visszamentünk a rutinpályára gyakorolni a parkolásokat. A vizsga előtt pár órával, megy már csak céltalanul autókáztunk, hogy kicsit oldja bennem a vizsgadrukkot.

2018. máj. 2. 22:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem vagyunk egyformák. Ha erős jellem vagy, és kell a jogsi, akkor fizesd be, vizsgázz le, és felejtsd el.

Ha őrlődsz, akkor csak a saját életedet keseríted.

(infarktust kapni azt jelenti, hogy a más hülyeségét te viseled)

Ne vessz össze senkivel. Ez ilyen. Ha visszaolvasol néhány ezer panasz, jó megoldás nincs. Fizetsz, oszt jónapot.

Ha meglesz a jogsid jól berúgsz, és lehugyozod az oktatód vudubábuját.

Sok sikert, ne őrlődj.

2018. máj. 2. 22:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem csak én meglepően sok ismerősömtől hallottam azt hogy elég rendesen lehúzta őket az oktatójuk, és ezért van nagyon lehúzás szaga a dolognak mert május végére még a 30 óra sem lesz meg a többi pénz meg akkor minek kéri előre? És ha neki sem célja az hogy úgy menjek vizsgázni hogy nem tudok vezetni akkor meg nem kaptam volna ilyen hamar vizsgaidőpontot. Egyébként meg nem hiszem hogy annyira béna lennék mert elég hamar tanulok.
2018. máj. 3. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!