Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Rámentem pályára matrica...

Rámentem pályára matrica nélkül, de gyorsan vettem matricát, kapok büntit?

Figyelt kérdés
Kb 5 percet mentem a pályán, aztán a leállósávban telefonról vettem matricát.
2018. ápr. 22. 13:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Már nem büntetnek ha egy órán belül megveszed.
2018. ápr. 22. 13:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az idei év nagy újdonsága a 60 perces türelmi idő. Részben az ilyen esetekre is gondolva már nem akarnak mindenáron pótdíjazni. Ha megvan a fizetési készség, akkor egy órán belül utólag is megtehető.

Azért máskor olyant ne csinálj, hogy leállósávban állsz, olyant meg még annyira sem, hogy menet közben teszed.

Egy órán belül szinte mindenhol van legalább egy szolgáltatások nélküli pihenőhely. Ott biztonságosabb.

A kérdés sokáig itt marad, ezért leírom, hasznos lehet: olvasok téves értelmezéseket is, mely szerint, ha egy óránál rövidebbet autózik valaki a pályán, akkor nem kell fizetni. Ez nem így van!

2018. ápr. 22. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:
66%

Leállósávban vettél matricát, telefonról... gratulálok, sok eszed van!

Büntit a matricáért nem kapsz és akkor sem kaptál volna, ha behajtasz egy kútra, vagy egy pihenőre és ott telefonozol.

Viszont jó lenne, ha büntit kapnál mondjuk egy kamera alapján, amiért félreálltál a leállósávba telefonozni, amit nem erre találtak ki... úgy látom nem vagy vele tisztában, hogy a leállósávon állva potenciális donorjelölt voltál.

2018. ápr. 22. 14:18
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek:)

Utolsó: nem tudtam hogy meg lehet -e venni utólag, ezért álltam meg gyorsan mielőtt kamera alá érek, és vettem meg.

2018. ápr. 22. 15:43
 5/6 _Jessy_ ***** válasza:
Ha nem készült fotó a leállósávban, akkor nem büntetnek. :)
2018. ápr. 26. 12:43
 6/6 A kérdező kommentje:
A leállósáv meg arra van hogy leálljak nem? Ha odajön a rendőr azt mondom hogy rosszul lettem és nem éreztem biztonságosnak a továbbhaladást, ezért pár percre megálltam.
2018. ápr. 26. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!