Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 64 órát levezettem, de még...

64 órát levezettem, de még mindig nem megy a forgalomban, szétszórt, figyelmet vagyok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 15. 23:24
 1/10 anonim ***** válasza:
57%

Add fel, nem szégyen az.

Nem muszáj mindenkinek jogsi, vannak akik képtelenek rendesen megtanulni vezetni.

2018. ápr. 15. 23:36
 2/10 anonim ***** válasza:
44%

Megerősítem, amit az első mondott.

Én is feladtam.

2018. ápr. 15. 23:56
 3/10 anonim ***** válasza:
26%
64 óra már elég sok. Így valóban nem sok értelme van. A saját és mások biztonsága érdekében hagyj fel ezzel a dologgal, nem való mindenkinek a vezetés.
2018. ápr. 16. 00:14
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
Nem annyira sok. Atlagosan +10 orat vesz mindenki. 150 korul mar elgondolkiznek.
2018. ápr. 16. 00:59
 5/10 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem sem sok. Oké, 30 óra a kötelező minimum, de én konkrétan egy embert nem tudnék mondani, aki ennyi idő után ment vizsgázni, ennyi idő alatt meg aztán pláne nem tanul meg senki normálisan, ügyesen vezetni. Minden ismerősöm legalább 50 órát vezetett, mielőtt elment vizsgára, nekem pedig szintén 60 körül volt (pontosan már nem emlékszem). Ebben sok minden benne volt, ritkán jártam vezetni, mert én és az oktatóm sem értünk rá, így volt, hogy egy hónap is kimaradt két óra között, általában hulla fáradt voltam és nekem is nehezemre esett koncentrálni, illetve alapból tök sok mindenre kellet odafigyelni és ez nehéz volt, nekem picit ijesztő is volt és nem is voltam ügyes. Ugyanakkor elsőre sikerült minden vizsgám, azóta is vezetek minden probléma nélkül. Nem azt mondom, hogy nem voltak problémásabb helyzetek, főleg eleinte, hogy pl. nem tudtam valahová elsőre beállni vagy inkább meg sem próbáltam és kerestem egy "biztonságosabb" helyett, lefulladtam stb., mert voltak és szerintem rengeteg kezdővel van ilyen és egyáltalán nem nagy baj, de semmi komolyabb problémám nem volt, sosem volt balesetem, még annak közelében sem voltam pedig szinte napi szinten vezetek (bár ez szerintem amúgy sem ettől függ, még egy tapasztalt rutinos sofőrrel is történhet akármi).

Én úgy gondolom, hogy feladni nem jó ötlet...max. akkor, ha tényleg valami olyan probléma van, amit nem lehet megoldani és nem lehet rajta segíteni vagy legalábbis nagyon hosszú folyamatot igényel, mit tudom én pl. valaki retteg a kormány előtt, fél, szorong, pánikrohamot kap stb., de ha valaki csak ügyetlenebb vagy több időre van szüksége ahhoz, hogy megtanulja, akkor azzal nincsen nagy baj. Gyakorolni kell és gyakorolni kell és akkor majd előbb-utóbb menni fog. Ráadásul nem is olcsó dolog, ha már ennyi pénzt belefektettél, akkor szerintem ne hagyd abba. Gondolkodj rajta és próbáld meg konkretizálni, hogy mi a probléma, beszélj az oktatóddal is és együtt próbáljátok meg megoldani. Sok sikert!:)

2018. ápr. 16. 02:54
 6/10 anonim ***** válasza:

A lényeg az el nem árult részletekben lapul.

Budapesten tanulsz, vagy egy vidéki kis városban, milyen gyakran jársz vezetni, pontosan mi is az, ami nem megy, és még annak is van jelentősége, hogy mennyi idős vagy, fáradtan, vagy kipihenten gyakorolsz, stb.

Még a részletek ismeretében sem várhatsz itt tuti választ, több lehetőség van:

1 további gyakorlásokkal megtanulod

2 - valóban azokhoz a nagyon kevesek közé tartozol, akik valamilyen okból nem képesek megtanulni vezetni, de ez igen ritka, és az oktatók észre szokták venni, ha a tanulójuk abba a csoportba tartozik, és egy oktató váltással meg is lehet azt erősíteni.

3 - feladod, bukod a bele fektetett nem kevés pénzt.

Ennyi gyakorlás után a harmadik lehetőség a legrosszabb, valós indok nélkül nem kellene feladni.

Mit mond az oktatód?

Még egy oktató váltás is lehet jó megoldás, ha a mostanival nincs meg a kellő összhang, bár ilyet nem említettél, és annak sincs sok haszna, ha egy gyenge oktatót lecserélsz egy másik rosszra...

Elsősorban az oktatódat kellene kérdezni, itt ez egy mondatban feltett kérdésedre nem lehet érdemben válaszolni.

2018. ápr. 16. 03:56
 7/10 anonim ***** válasza:
Ne add fék, pont most!! Én kb 8 hónap gyakorlás után lettem vizsgaerett- Budapest
2018. ápr. 16. 06:27
 8/10 Hovarju ***** válasza:
100%

Ne add fel gyakorolj, gyakorolj.

Én 65 óra után mentem vizsgázni (+1 óra vizsga)és elsőre sikerült. Azóta is rendszeresen vezetek.

A váltótársam kb. 120 óra vezetés és 1,5 év után vizsgázott le másodszorra. Pedig sokkal ügyesebben vezetett, mint én de nagyon félt a vizsgától és nem volt sok önbizalma.

Azóta Ő is rendszeresen vezet és nagyon élvezi.

2018. ápr. 16. 11:33
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha ennyi energiát belefeccöltél akkor ne add fel.

Én kb 50-60 órát vettem és utána vizsgáztam le. Még vegyél 10 órát és próbáld meg a vizsgát. Kérd el az oktatódtól a vizsga útvonalakat éa készülj fel hogy melyik úton mire kell figyelni.

2018. ápr. 17. 16:05
 10/10 anonim ***** válasza:
77%

Mondjuk vizsga útvonalakra nem igen lehet felkészülni.

Persze az előny, ha legalább az utat ismeri a tanuló, tudja hol lesz záróvonal, milyen táblák lesznek, stb, de semmi biztositék nincs arra, jogy a vizsgán nem olyan helyeken fognak közlekedni, ahol esetleg még soha nem járt, és ismerös terepen is rengeteg olyan tényező van, amire külön készülni nem lehet, van egy forgalmi helyzet, s arra kell megfelelően, jól reagálni, azt nem lehet bemagolni.

Mellesleg a kérdés kiírása után semmit nem reagált a kérdező, továbbra sem tudjuk, hogy csak a bonyolultabb forgalmi helyzetek problémásak neki, vagy a teljesen alap szituk is.

Elsösorban az oktatóját kellene megkárdezze, hogy mit kellene másképpen, jobban csinálni, segítsen neki, itt kb mindenki a saját, vagy ismerősei történetéből próbál tanulságokat leszűrni, aminek nem biztos, hogy van haszna más számára

2018. ápr. 17. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!