Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A piroson úgy haladok át,...

A piroson úgy haladok át, hogy viszonylag nagy sebességről (55Km/h) nem tudok megállni, azért büntetnek? (többi lent)

Figyelt kérdés

kb 50-55 Km/h-val mentem a városban, láttam a lámpa zöldet mutat, szóval haladtam tovább, majd kb a lámpa előtt 10-15 méterrel hirtelen sárga, majd szinte egyből piros, ha satu fékezek akkor sem lett volna esélyem megállni szóval tovább haladtam, át mentem a piroson, ilyenkor ha egy kamera rögzíti, vagy egy VÉDA felvesz büntetnek ?

tudom naív a kérdés, de gondoltam megkérdezem ...

2018. márc. 24. 21:48
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

"... majd kb a lámpa előtt 10-15 méterrel hirtelen sárga, majd szinte egyből piros..."

Ilyen lámpa nincs. Mindegyiknél olyan a sárga jelzés hossza, hogy 50-es tempóról is meg tudj állni biztonságosan, a vészfék-asszisztens tesztelése nélkül. Ha elbambulsz és nem veszed észre, majd belefutsz a pirosba, azért lehet büntetni.

2018. márc. 24. 21:56
 2/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
83%

A sárga lámpa (lakott területen belül) 3mp-ig tart (ha ez "egyből" váltás, ott gondok vannak). Ez alatt 50km/h sebességnél legalább 40m-t teszel meg.

Ha volt kamera, akkor büntethetnek.

2018. márc. 24. 22:07
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Igen, büntethetnek.

A sárga hosszát mindig úgy állítják be, hogyha betartod a sebességkorlátot, akkor meg tudj állni.

3 dolog miatt történhetett, ami történt:

- szar a reakcióidőd

- szar a féked

- 30-as korlátozás volt.

2018. márc. 24. 22:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk nem a büntetéstől félnék a helyedben, kérdező, hanem a keresztirànyban lendületből piros-sárgára érkező tömött csuklós busztól vagy rakott sóderszállítótól. Igazából ha régóta zöld egy lámpa, akkor érdemes készülni arra, hogy váltani fog.
2018. márc. 25. 07:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

ahogy előttem is mondták a sárga mindig olyan hosszú, hogy simán meg tudsz állni.

csak ehhez nem a gázt kell nyomni, hanem a féket.

2018. márc. 25. 08:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem a bütetésen aggódnék, hanem a csuklós Ikarus-on, ahogy előttem írták. Sőt még inkább azon, hogy ennyire fogalmatlan, vezetésre alkalmatlan emberként ne vezessek. Ilyen nincs, hogy a lámpa gondol egyet és azonnal pirosra vált. Tudom, hogy manapság mindenkinek lehet jogosítványa, meg vezessen mindenki, mert rengeteg pénz folyik így az államkasszába, de azért vannak határok, aki ennyire nincs képben az alkalmatlan a vezetésre és legyen annyi önkritikája, hogy elégeti a jogosítványát.
2018. márc. 25. 08:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A 41/2003. (VI. 20.) GKM rendelet a forgalomirányító jelzőlámpák követelményeiről, tervezési, telepítési és üzemeltetési előírásairól szabályozza, hogy mennyi átmeneti időnek (sárga fényjelzés) kell lennie. (Vagy a piros fénnyel együtt, vagy önmagában, zöld fényjelzés után.)

Járműveknél (a villamos és a kerékpár kivételével) 50 km/h megengedett sebességnél legalább 3 másodperc, 60 km/h sebességnél legalább 4 másodperc, 70 km/h sebességnél legalább 5 másodperc.

Az 50 km/h-val haladó jármű 1 másodperc alatt 13,888… métert tesz meg, 3 másodperc alatt 41,666… métert.

Ha a sárga fény észlelésekor te 15 méterre voltál, akkor akár egy 2x3 sávos (kb. 18 méter széles, lakott területen inkább kevesebb) keresztező út túlsó szélét is (41,666 – 15 – 18 =) 8,666 méterrel hagytad el, a kocsi vége is legalább 3-4 méterrel. És ez a legrosszabb értékpárossal lett számítva.

55 km/h-s sebességnél és 10 méterről való észlelésnél sokkal messzebb jártál.

Miért büntetnének meg?

2018. márc. 25. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!