Viszonylag nagyobb összegű autó készpénzre történő vásárlásánál mi a fizetés/papírozás menete?
5-600 ezer forintos autónál nincs különösebb probléma, ember viszi a pénzt, átadja, viszi papírral a járgányt.. Viszont mondjuk egy 2 milliós autónál is már érdekes lehet a dolog, egy 4-5 milliósnál meg végképp.
Kipróbáláshoz és átnézéshez biztos nem visz ennyi pénzt magával az ember. Aztán pedig ha eldöntötte, hogy megveszi, hogy történik az átadása pénznek? Kp-ra kivenni a bankból csak ezért tök macerás, utalás meg nem érkezik meg hipp-hopp. Ilyenkor hogyan írtok adásvételit? Amíg nem kapja meg az eladó a pénzt, addig nem adná oda a kocsit, a vevő pedig nem fog autó és pénz nélkül elmenni, hogy "majd visszamegy, ha átment a pénz"..
Hogy van ilyenkor?
Remélem sikerült jól megfogalmaznom a kérdésemet, neten sehogy nem találtam erről infót.
Érdekelne ez akár kereskedésen keresztül, de akár magánszemélytől történő vásárlásnál is.
Köszönöm!
Nem olyan nagy összeg az a kétmillió, hogy aktatáska kelljen hozzá. Ha egyben vágod zsebre, akkor se fogsz félrehúzni. Ha nagyobb összeg, akkor meg két zseb kell. Meg 1-2 saját tanú, aki nem szalad el, ha csúnyán néznek rá.
Megszámolod előtte, odaadod, ő is megszámolja előtted. Aztán mindenki boldog.
Egyszerű..
100000 Ft-ot zsebrevágok és elkezdek autót keresni.
Így tettem, 2 hét múlva találtam megfelelőt, adtam 100000 előleget, kaptam róla papírt, másnap vittem a pémzt.
De amúgy tényleg nem húzza az ember zsebét 2-3 nillió.
Én így csináltam (3,3 millióval):
Kocsit megnéztem (saját autóval mentem), tetszett, mondtam hogy jövő héten jövök szerelővel, pénz nem volt nálam.
Tényleg mentem szerelővel, volt nálam kb. 2-300.000 Ft foglalónak, szintén saját autóval.
Foglalót nem fogadott el, megegyeztünk telefonon később, mentem a kocsiért, vittem az adásvételi mintát, meg a teljes összeget egy borítékban. mivel egyből el is hoztam a kocsit taxival mentem biztos ami biztos.
Kívülről nem látszik, de ne pont akkor akarjanak kizsebelni véletlenül. Megszámoltam, megszámolta ő is és kész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!