Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a 100-as...

Mi a véleményetek a 100-as oktánszámu benzinről? Bövebben lent!

Figyelt kérdés

Sajnos véletlen 95-ös benzin helyett 100-as benzint vettem. A kérdésem az volna, hogy

van egy Mtd 790-es fűkaszám, és egy Mtd fűnyíróm. Lehet használni bele, lesz-e hosszutávú károsodása? Ugy hallottam hogy a 100as benzin jót tesz a motornak, jobban megy.

2018. márc. 18. 16:20
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Nos... leteszteltem, és valóban jobban megy a motor (erősebb) és ráadásul a hangja is más lett. Szóval tapasztalat: Ezentúl drágább 100-as benzint veszek bele, mert tényleg másabb.
2018. márc. 19. 18:36
 22/38 anonim ***** válasza:
44%
Hajra. A határban a gazt gyorsan levaghatod vele.
2018. márc. 19. 18:59
 23/38 anonim ***** válasza:
62%
Mindezt professzionális mérésekkel, laboratoriumi körülmények között tetted igaz? Jó dolog ez a placebo, megszépíti a dolgokat. :)
2018. márc. 19. 19:12
 24/38 anonim ***** válasza:
93%
23 ezt te nem érted a motor felismeri a jó benyat megnöveli a kompressziot az elogyujtast is allitja. Azt még jó hogy brutalul kaszabolja a susnyast :)
2018. márc. 19. 19:16
 25/38 anonim ***** válasza:
30%

Végre megérkeztek a placebós okosok.

Akkor most, hogy így összegyűltünk, valaki, aki ért is hozzá, nem csak fikáz, írja már meg, hogy egy 99-es Seicento injektora miért sípolt a 95-östől, és a 100-astól miért nem?

De ezt most tényleg komolyan kérdezem, mert nem gondoltam, hogy hatása lesz, de mégis.

2018. márc. 19. 19:37
 26/38 anonim ***** válasza:
44%
Mert a 100asban van olaj és így nem csusznak egymason a csapágyak.
2018. márc. 19. 19:43
 27/38 A kérdező kommentje:
Én leteszteltem, és valóban van hatása a 100-as benzinnek. Más a hangja, és jobban megy.
2018. márc. 19. 19:51
 28/38 anonim ***** válasza:
90%

Végül is teljesen mindegy mindenki a saját pénzét arra költi amire akarja.

De ezen a fűkaszás dolgon már tényleg csak mosolyogni tudok...

Egy kétütemű, karburátoros gépről beszélünk. Kompresszió ugyanakkora, sűrítés ugyanakkora, ugyanannyi benzin-levegő keverék jut a hengerbe, = nem fog semmi változni. De oké. :)

2018. márc. 19. 20:53
 29/38 anonim ***** válasza:
0%

28-as

Igen, csak az elmélet kicsit más, mint a gyakorlat :) Százszor leírtuk, hogy a 100-as benzin igenis jobb, mert kipróbáltuk, de ti nyomjátok nyugodtan továbbra is az elméletet :)

2018. márc. 19. 21:14
 30/38 anonim ***** válasza:

Kiprobaltuk.... magyarul akkor nyílvan okosabbak vagytok azzal, hogy " érzésre " jobb, mint mikor laboratoriumi körülmények között tesztelik az üzemanyagokat...

Kezdődik ott, hogy ha az energiatartalom nem nagyobb, onnantól kezdve fizikailag képtelenség a nagyobb teljesitmény azonos mennyiségű üzemanyagból.

De teljesen mindegy, végül is a benzinkutakon pont az ilyen emberekre számítanak, akik kötik az ebert a karóhoz.

2018. márc. 19. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!