Mi a véleményetek a 100-as oktánszámu benzinről? Bövebben lent!
Sajnos véletlen 95-ös benzin helyett 100-as benzint vettem. A kérdésem az volna, hogy
van egy Mtd 790-es fűkaszám, és egy Mtd fűnyíróm. Lehet használni bele, lesz-e hosszutávú károsodása? Ugy hallottam hogy a 100as benzin jót tesz a motornak, jobban megy.
Ennyi hülyeséget összehordani... nem fog jobban menni egy 95-ös benzinre tervezett motor a 100-as benzintől.
Az egyetlen különbség az hogy a 100 asnak nagyobb a kompressziótűrése. Magyarul jobban összenyomható mielőtt öngyulladás lenne a vége. energiatartalom ugyanannyi.
Azoknál az autóknál meg ahol elő van írva például 98-as az is csak azért mert a motort nagyobb kompresszióviszonnyal tervezték, amihez szükséges az a benzin, 95-össel meg kopogna nagy eséllyel.
Szóval a fűkaszának teljesen mindegy lesz, erősebb nem lesz tőle, de nem is árt neki.
Amúgy meg neten van rengeteg teszt is épp erre labormérésekkel stb, amik összehasonlítgatják a különféle üzemanyagokat, érdemes meglesni, bár tudom, néha a placebo is jobb mint az igazság. :)
Magas kompressziójú motorokban (sportkocsik, sportmotorok) van értelme, egy nyomorult kétütemű fűkasza esetében semmivel nem lesz nagyobb a teljesítmény.
Ez a "megromlik a benzin" szöveg is kamu szerintem.
Egyrészt úgysem hagyod benne télre a benzint, másrészt meg nekem simán beindult minden (láncfűrész, kasza, MZ) a 3 éves 95-össel is.
"Ez a "megromlik a benzin" szöveg is kamu szerintem. "
SZERINTED. De azért lepontoztál nullára :)
A "megromlik a benzinről" csak annyit, hogy tényleg lerakódik a karbiban, a motorszerelőm nem egyszer szívott emiatt.
A másik, van nálunk egy 99-es Seicento. Nem tudom, milyen benya volt benne, de énekelt az injektor állandóan. Tettem bele 100-as "placebo" Shellt, és elmúlt. Meg az alapjárata is szebb lett.
1. A 100-as benzin az 100% benzin (benne adalékok)
2. A 95-ös benzin az 85% benzin, 15% alkohol (benne adalékok)
A 100-as benzin sokkal hosszabb szavatossági idejű, a 95-ös benzin 6-7 hónap alatt "megromlik" (tapasztaltam a Ladámban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!