Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek miért él ilyen...

Szerintetek miért él ilyen sok bunkó autóvezető Sopronban? Állandóan a kapumban állnak meg, és elmennek a másik sarokra. Igaz, ott is van hely.

Figyelt kérdés
Ha szólok a rendőröknek, azok nem csinálnak semmit, mert nincs kedvük. Ha akadályozza a telekre való behajtást, és nincs a környéken sem a vezetője, sem senkije, sem telszámot sem hagyott a szélvédője mögött, hogy megkérném, álljon odébb: -akkor én bunkó vagyok, hogy tele lapátolom hóval, vagy elvitetem a közterületessel?

2018. márc. 3. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha akadályozza a telkedre való ki- vagy behajtást, az egyetlen legális lehetőség, hogy értesíted a rendőrséget. Intézkedniük kell, ez a dolguk. Ha nem teszik meg, eljárást indíthatsz ellenük. Ajánlom, hogy tegyél ki, egy hatalmas megállni tilos táblát a kapudra, vagy egy figyelmeztető feliratot.
2018. márc. 3. 12:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Lapátold tele a kocsit hóval!
2018. márc. 3. 16:41
 3/7 anonim ***** válasza:

A közterületesek is büntethetnek. Őket nem hívtad még?

Vagy:

Veszel piros celofán mikulászacskót. (Nem mikulásos grafikával, természetesen.)

Nyomtatsz egy papírt. Benne a KRESZ megfelelő paragrafusa, és az, hogy ennek megsértése miatt legyen szíves befizetni 10000 Ft-ot az alábbi számlaszámra, és írod a tiédet.

Nem írsz rá semmi olyant, ami arra utalna, hogy ezt bármelyik hivatal küldte volna, mert az már bűncselekmény lenne.

Vagy ha nem akarsz ilyesmibe belemenni, akkor kinézed mondjuk a helyi kórház 1 %-ot kérő oldaláról a számlaszámukat, és arra a számra kéred a lóvét. Így még azt sem tudják rád bizonyítani, hogy te voltál. De az illető nemigen áll többet a kapud elé.

2018. márc. 4. 07:31
 4/7 A kérdező kommentje:

Mivel szabályt sért, a közterületes csak akkor viheti el, ha megbüntette a rendőr. Az viszont nem akar büntetni. Rendőrséget feljelenteni? - te hol élsz? Ráadásul a közterületes csak H-P 08-16 -ig dolgozik. A mikulászacskó esetén pedig hozzá kell érnem a járműhöz, ami büntethető.

Mi lenne, ha nekitolatnék a kapuból? Elvileg nem lehetne ott.

2018. márc. 4. 09:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Esetleg elolvasnád, amit írtam?

Nem írtam olyant, hogy a rendőrt kellene feljelenteni.

Azt sem, hogy a közterületes elvinné az autót.

De a közterületes büntetheti a tilosban parkolót. Ez a munkája.

Szerinted téged azért jobban megbüntetnek, ha hozzáérsz az autóhoz, mint ha összetöröd? Hát nem jól gondolod.

Mint írtam, ha nem beazonosítható, hogy ki rakta oda a mikuláscsomagot, akkor nem tudnak ki ellen fellépni.

2018. márc. 4. 16:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Sopronban sok az új lakó és mint tudjuk nem a diplomás munkavállalókat keresik elsősorban Ausztriában...
2018. márc. 4. 22:38
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen, ez utóbbit észrevettem. A környező tanyákról ideköltözők hozzák magukkal a kultúrálatlan viselkedésüket.

Szerintem ennél még nagyobb probléma az egymás közötti tisztelet nulla megléte. Ja, és nehéz sopronban még veszekedni is, mert a legapróbb nézeteltérés is egymás mocskolásába megy át kb. 1 másodpercen belül. Még kultúráltan veszekedni sem tudnak. Szóval marad az a megoldás, ami járhatatlan, mert a rendőrség nem foglalkozik vele, a közterületes meg nem tud. Tehát marad a mikuláscsomagos megoldás. Végül is nem rossz ötlet, köszönöm.

2018. márc. 5. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!