Tartozás elévülése?
A tartozás nem évül el, azaz, nyugodtan befizetheti az ember saját jószántából.
De a behajthatóság elévül 1 év alatt.
Viszont van valami olyan, hogy ha 15 napon belül nem kifogásolod meg, akkor behajtható lesz.
Abból semmi bajod nem lesz, ha írsz egy ajánlott levelet a feladónak, hogy ez a büntetés már nem behajtható elévülés miatt.
Ez szemétség szerintem, ha nem azonnal követelik a - jogosan járó - pénzt, hanem megvárják, hogy jó nagyra növekedjen.
Lehet,de akkoriban nem álltam úgy se anyagilag se máshogy,hogy utazni tudtam volna,mivel iskolába kellett járnom meg haza,viszont nevelőapám nem engedte,hogy anyum megvegye a jegyet vagy bérletet. Mégis hogyan oldottam volna meg? Az meg,hogy igénybe vettem? Ez igaz,de a MÁV is hagy némi kívánnivalót mit ne mondjak!! Rengeteg késés meg koszos vonatok és amíg a hajléktalant meg a sok cigányt hagyták akkoriban,hogy ott utazzon,persze a másikat meg kipécézték!!
És igen utána jártam és nem kérhetik ki ezt az összeget és nem fogok fizetni,ha eddig nem voltak hajlandóak egy levelet se küldeni csak most
Nézd...most csűrheted-csavarhatod ezt az egeszet...a lenyegen nem valtoztat...igenybe vettel valamit amiert nem fizettel,es ennek az oka senkit nem erdekel!fikázhatod a mávot is ha neked ettől jobb,de ezek akkor is tények!
Azt meg nem tudom elhinni,hogy eddig semmilyen levelet/felszolitast/akarmit nem kaptal,hanem csak egyszerűen 8 év utan a semmiből írnak hogy 34ezer!ilyen nincs!
de, d. brasco, elhiheted, a végrehajtás-követelők sokszor blöffölnek, hogy kiküldtek felszólítást, és nem küldtek!
Ilyenkor kell mondani, hogy akkor bizonyítsák!
Majd a bíróságon, de odáig nem jut az ügy, mert veszett fejsze nyele, ebből látszik.
Üdv a való világban! Azért mert valamiről nem hallottál még, attól még van.
Amúgy hiába drukkolsz a MÁV-nak, meg a végrehajtóknak, szerencsére a kérdezőnek lesz igaza.
Még ha privát üzenetben anyázol, akkor is.(nem olvastam el) Meg jelentgeted a választ, milyen értékes része vagy a gyk-nak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!