Gépjármű oktatók mindig így közlekednek?
Múlt héten Nyíregyházára tartottam hazafelé.
Ugye, úgy van ki alakítva, hogy mielőtt beérsz a városba, találkozol 2 körforgalommal. (aki szokott ott vezetni, az tudja, hogy miről beszélek)
És akkor a lényeg: A 2. körforgalomból való kisorolás után rám előzött egy tanuló autót vezető gépjármű oktató.
Szabálysértés, amit elkövetett: Előzni tilosban kezdte meg az előzést. Gyorshajtás.
Kb. 120-al ment az első lámpáig.
Oktató, tudja mit csinál. Egyébként elég dinamikusan szoktak vezetni, de másokat nem veszélyeztetve.
Az én oktatóm volt hogy az anyósülésből vezetve jött értem, mert lusta volt átülni :D
'Oktató, tudja mit csinál. Egyébként elég dinamikusan szoktak vezetni, de másokat nem veszélyeztetve. '
Aha.... hat persze. Ha lenne kamerafelvetel, ez minimum egy 50e forintos mutatvany lenne, es az oktatoi engedelyt bukna.
Mi alapján szabálytalan?
Hol van az a körforgalom? Google maps-os linket kérek.
Vannak többsávos körforgalmak (még ha nincs is felfestve), ahol szabályos előzni jobbról-balról. Ilyen a székesfehérvári Auchan körforgó: [link]
#3 Utcakép nem készült róla. Annyira még nem épült régen.
Megcsinálták, hogy ott is fel lehessen hajtani a pályára
Azonnal, ahogy kisoroltam a körforgalomból. A folyamatos fehér felezővonalon.
Másképp nem tudom elmagyarázni.
Tegyük fel, hogy tényleg szabálytalan volt. Érdekel további részlet. :)
Egy esetről és egy konkrét ember viselkedéséről van szó, vagy valóban a környéken az összes oktató így vezet?
Egyéni tévedés / felelőtlenség a forgalom része sajnos és nehéz kiszűrni, ellenben jobb esetben ezek kivételes esetek. (nem minden esetben, mert BP-n elég sok esetet lehet össze szedni, ami szabály ellenes a példának okáért, mégsem Balesetveszélyesek, ezért f0ssák telibe ezeket a kontrollálhatatlan számú eseteket a zsernyákok is. Már elnézést, de ennél nőiesebben nem fogom most megfogalmazni.)
Szóval ez egy eset, vagy valóban szokás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!