A rossz sávba soroló, ezen nincs mit vitázni. Szerencsétlen hely. Azért nézhette talán el, mert a RK. körút végig osztott, középen a villamossal. A felhajtó is egyirányú, majd váratlanul jön a kétirányú rövid szakasz, majd újra osztott lesz.
A felhoz húzódó autót kerülő másik sem volt szabályos.
követési távolság be nem tartása + közúti baleset okozása
vs.
záróvonal átlépése
Tény, hogyha a svédek nem nézik be a dupla záróvonalat, akkor nem történik semmi, de a bmw-s súlyosabb hibát vétett.
Egyébként tényleg nagyon alattomos szakasz ez, mert előtte-utána egyirányú, ráadásul nem belátható.
Nem is értem miért nincs valami fizikai elválasztás a két sáv között, pl. betoncicik vagy prizmák vagy esetleg lehetne valami rohadt nagy villogó "kétirányú út" tábla.
Attól függ mivel kapcsolatban ki volt a hibás.
A két svéd benézte a záróvonalat a szembejövő megállt, történt baleset? Nem.
Egy autó megállt, a mögötte jövő majdnem telibe verte. Történt baleset? Igen. Ennek az esetnek a szempontjából releváns, hogy miért állt meg az elől haladó? Nem.
A két svéd autó mozgása nem volt ráhatással a szemből jövő E46-ra.
Ha látok egy szituációt, ami balesethez vezet és ezt még fel is veszi a dashcam-om akkor nyilván lassítás nélkül elhajtok a helyszínről, nem ? Ezt így kell csinálni :D
A fő hibás természetesen a dupla záróvonalon előző autós.
A szembe jövő azért vágódott ki, mert már nem bírt megállni a másik mögött. Valószínűleg elbambult. (Nem tudom, mennyi ott a sebességhatár, azaz volt-e nagy mértékű sebességtúllépés.)
Nekem nagyon úgy tűnt, hogy azért történt egy kisebb koccanás is.
De ha durrbele lett volna, a záróvonalas kocsi meg eltűnik örökre, akkor a rendőrség simán kihozza vétkesnek az utolérőt, mondván, hogy nem tartotta be a követési távolságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!