Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Itt ki volt a hibás?

Itt ki volt a hibás?

Figyelt kérdés
[link]
2018. febr. 23. 23:47
 1/8 A kérdező kommentje:
Ha nektek kellene dönteni, melyiket vonnátok nagyobb felelősségre?
2018. febr. 23. 23:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
elsősorban a svéd rendszámost, bár szerintem ő benézte, mert azt hitte 2 sávos úton megy, aztán amikor meglátta, hogy jönnek szembe, akkor kapcsolt, hogy mégse. Aki a korlát mellé húzódott az nagyon jól csinálta. A mögötte lévő autóstól meg csak annyit kérdeznék, hogy ismeri-e a követési távolságot.
2018. febr. 24. 00:12
 3/8 anonim ***** válasza:

A rossz sávba soroló, ezen nincs mit vitázni. Szerencsétlen hely. Azért nézhette talán el, mert a RK. körút végig osztott, középen a villamossal. A felhajtó is egyirányú, majd váratlanul jön a kétirányú rövid szakasz, majd újra osztott lesz.

A felhoz húzódó autót kerülő másik sem volt szabályos.

2018. febr. 24. 00:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Ahogy már írták, a svédek, de a BMW-s is, mert ha látta, hogy előtte fékeznek, neki is azt kellett volna tenni, nem kivárgni a záróvonalon át.
2018. febr. 24. 00:19
 5/8 anonim ***** válasza:

követési távolság be nem tartása + közúti baleset okozása

vs.

záróvonal átlépése

Tény, hogyha a svédek nem nézik be a dupla záróvonalat, akkor nem történik semmi, de a bmw-s súlyosabb hibát vétett.

Egyébként tényleg nagyon alattomos szakasz ez, mert előtte-utána egyirányú, ráadásul nem belátható.

Nem is értem miért nincs valami fizikai elválasztás a két sáv között, pl. betoncicik vagy prizmák vagy esetleg lehetne valami rohadt nagy villogó "kétirányú út" tábla.

2018. febr. 24. 00:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Attól függ mivel kapcsolatban ki volt a hibás.

A két svéd benézte a záróvonalat a szembejövő megállt, történt baleset? Nem.

Egy autó megállt, a mögötte jövő majdnem telibe verte. Történt baleset? Igen. Ennek az esetnek a szempontjából releváns, hogy miért állt meg az elől haladó? Nem.

A két svéd autó mozgása nem volt ráhatással a szemből jövő E46-ra.

Ha látok egy szituációt, ami balesethez vezet és ezt még fel is veszi a dashcam-om akkor nyilván lassítás nélkül elhajtok a helyszínről, nem ? Ezt így kell csinálni :D

2018. febr. 24. 01:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Kirázott a hideg, mikor megnéztem. Engem egyszer majdnem szemből telibevertek ugyanitt. Ugyanígy kigyorsított a körút felől érkező, miközben jöttem felfelé a felüljáron befelé az M3-ason. Nullára satuztam, így vissza tudott sorolni, szerencsére engem nem találtak el hátulról. Bár 50 a megengedett (és általában 60-nal haladok), ezen a szakaszon nagyjából 40-re lassítok le mindig, miközben figyelem, hogy szemből ki akar sávot váltva gyorsítani. Ha összefüggő a sor, akkor nincs gond, de ha elöl haladsz...
2018. febr. 24. 10:08
 8/8 anonim ***** válasza:

A fő hibás természetesen a dupla záróvonalon előző autós.

A szembe jövő azért vágódott ki, mert már nem bírt megállni a másik mögött. Valószínűleg elbambult. (Nem tudom, mennyi ott a sebességhatár, azaz volt-e nagy mértékű sebességtúllépés.)

Nekem nagyon úgy tűnt, hogy azért történt egy kisebb koccanás is.

De ha durrbele lett volna, a záróvonalas kocsi meg eltűnik örökre, akkor a rendőrség simán kihozza vétkesnek az utolérőt, mondván, hogy nem tartotta be a követési távolságot.

2018. febr. 27. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!