Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogos volt a büntetés?

Jogos volt a büntetés?

Figyelt kérdés

A mai nap folyamán kaptam egy 5 ezer forintos helyszíni bírságot.

Mi is történt valójában: lakott területen kívül egy rendőrautó mögött közlekedtem. Ezzel nem is lett volna probléma, csakhogy véletlenül ráütöttem a dudára és megszólalt. A rendőrök ebben a pillanatban félreállítottak. Elkérték a hivatalos papírokat. És természetesen kérdőre vonta a dudás helyzetet. Én elmagyaráztam, hogy mi történt.

Erre válaszként annyit kaptam, hogy: "A duda nem játékszer"

És 5 ezer forint helyszíni bírság, amelyet nem értek. Utána olvastam, de sehol nem találok ilyen megjegyzést, hogy duda nyomkodás 5 ezer forint.

Most akkor jogosan kaptam a bírságot?

2018. febr. 22. 22:35
 1/9 anonim válasza:
100%
Nem. Ez teljesen jogatlan volt. Csak szegények nagyon unatkoztak. Inkább azokat kéne büntetniük, akik áthajtanak egy zebrán átsétáló gyalogos előtt, vagy azokat, akik szemetelnek. Nem is értem mire jó ez. :/
2018. febr. 22. 22:41
 2/9 SándorÚr ***** válasza:

indulj ki abból, hogy bírságolási kényszervan a rendőröknél, szóval meg úsztad ennyivel ha pontot nem kaptál. Amúgy dudálni csak vészhelyzetben lehet.

De ha nagyon cool vagy akkor beadod a rendőrnek, hogy semmiféle dudálás nem volt csak képzelődik. Jelen esetben ha nincs pont akkor fizesd be ls igyál ggyel kevesebb sört ma

2018. febr. 22. 23:02
 3/9 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem volt jogos.

Lakott területen kívül előzési szándékot jelezhetsz.

Tegyél panaszt az ügyben.

Helyszínen elismerted?

2018. febr. 23. 06:56
 4/9 D. Brasco ***** válasza:
100%
Ahogy a 3-as irja.....lakott teruleten kivul elozesi szandekot jelezhetsz dudalassal......de tekintve hogy elismerted a helyszinen a "hibat" es ala irtad a papirt mar semmit nem tehetsz...azon kivul hogy befizeted az 5000-et
2018. febr. 23. 09:19
 5/9 anonim ***** válasza:
De nem követett el szabálysértést, így hiába ismerte be, tehet panaszt.
2018. febr. 23. 12:02
 6/9 Alex Fly ***** válasza:

Előzési szándékot jeleztél vagy veszélyhelyzet volt?

Ha egyik sem, akkor jogos.

De végül is mondhattad volna azt is, hogy szándékodban állt megelőzni őket, ezért jeleztél...

2018. febr. 23. 12:23
 7/9 A kérdező kommentje:

A rendőrautó csupán 70-el haladt.

De nem hagyatkozhattam előzési szándékra, mert szemből jöttek folyamatosan. Tehát nem gyér forgalomban történt az eset.

2018. febr. 23. 14:11
 8/9 anonim ***** válasza:

Abban az esetben is jelezheted az előzési szándékot.

Ha kultúrlényként tud viselkedni, akkor enyhén lehúzódik, hogy biztonságosan felmérhesd a terepet, sőt, odáig merészkedek, hogy akár ő maga jelzi egy rövid jobbra indexeléssel, hogy tiszta a terep.

2018. febr. 23. 14:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Le kellett volna tagadni, hogy nem te dudáltál, nem hallottál semmi féle duda hangot. Úgysem tudta volna rád bizonyítani, hogy te voltál. Az a baj, hogy te elismerted, hogy dudáltál. Már nem tudsz ellene mit tenni sajnos.
2018. febr. 24. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!