Jogos volt a büntetés?
A mai nap folyamán kaptam egy 5 ezer forintos helyszíni bírságot.
Mi is történt valójában: lakott területen kívül egy rendőrautó mögött közlekedtem. Ezzel nem is lett volna probléma, csakhogy véletlenül ráütöttem a dudára és megszólalt. A rendőrök ebben a pillanatban félreállítottak. Elkérték a hivatalos papírokat. És természetesen kérdőre vonta a dudás helyzetet. Én elmagyaráztam, hogy mi történt.
Erre válaszként annyit kaptam, hogy: "A duda nem játékszer"
És 5 ezer forint helyszíni bírság, amelyet nem értek. Utána olvastam, de sehol nem találok ilyen megjegyzést, hogy duda nyomkodás 5 ezer forint.
Most akkor jogosan kaptam a bírságot?
indulj ki abból, hogy bírságolási kényszervan a rendőröknél, szóval meg úsztad ennyivel ha pontot nem kaptál. Amúgy dudálni csak vészhelyzetben lehet.
De ha nagyon cool vagy akkor beadod a rendőrnek, hogy semmiféle dudálás nem volt csak képzelődik. Jelen esetben ha nincs pont akkor fizesd be ls igyál ggyel kevesebb sört ma
Egyáltalán nem volt jogos.
Lakott területen kívül előzési szándékot jelezhetsz.
Tegyél panaszt az ügyben.
Helyszínen elismerted?
Előzési szándékot jeleztél vagy veszélyhelyzet volt?
Ha egyik sem, akkor jogos.
De végül is mondhattad volna azt is, hogy szándékodban állt megelőzni őket, ezért jeleztél...
A rendőrautó csupán 70-el haladt.
De nem hagyatkozhattam előzési szándékra, mert szemből jöttek folyamatosan. Tehát nem gyér forgalomban történt az eset.
Abban az esetben is jelezheted az előzési szándékot.
Ha kultúrlényként tud viselkedni, akkor enyhén lehúzódik, hogy biztonságosan felmérhesd a terepet, sőt, odáig merészkedek, hogy akár ő maga jelzi egy rövid jobbra indexeléssel, hogy tiszta a terep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!