Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Elsősegély tanfolyam, és...

Elsősegély tanfolyam, és vizsga okosban?

Figyelt kérdés
Több ismerőstől is hallottam, hogy jó néhány évvel ezelőtt simán meg lehetett az elsősegély tanfolyamot, és vizsgát úszni. Meg sem kellett jelenni, csak tejelni a megfelelő embernek, és meg is volt. Ez valóban igaz? Még most is így megy?
2018. febr. 9. 11:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#7: Biztos lehetsz benne, hogy nem így mentek át. A régi történetekkel az a baj, hogy az emberik akaratlanul is kiszínezik és sokszor teljesen más kerekedik ki belőle, mint ahogy az valójában volt.
2018. febr. 9. 14:31
 12/17 A kérdező kommentje:
# 11 Igazad lehet. Persze tudom, mindenhol vannak lefizethető emberek, de valahogy azt nekem is nehezemre esett elhinni, hogy ezek a dolgok is úgy mennek, hogy nulla tudás nélkül kapjon valaki jogosítványt. Habár, még talán az elsősegély az, amiről elhittem, hogy anno pénzért megvették a papírt. De hogy kresz, vagy forgalmi vizsgán, pusztán a pénz miatt átmenjen valaki, na azt már nem hiszem. Igaz, ha így volt, akkor az megmagyarázná miért van annyi hülye az utakon. :D
2018. febr. 9. 14:36
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy átlagos vizsgázó azt sem tudja, kik lesznek ott a vizsgán, hogy fizesse le az illetőt?

Természetesen utána lehet járni, ki lehet nyomozni, ki fog vizsgáztatni, le is lehet gondolom fizetni, de nem egyszerűbb inkább a tanfolyamra befizetni, és ott figyelni?

Nem hivatalosan még a vizsgáztatók is elmondják, hogy ennek a vizsgának az elsődleges célja, hogy a vizsgadíjak a Vörös Keresztnek komoly bevételi forrást jelentenek.

Az újra élesztés életet menthet, illetve jó az, ha az átlag emberbek is van arról sejtése, hogy mi a teendő, ha egy életveszélyes sérültet kell ellátni a mentő kiérkezéséig.

Mert, ha sérült van, mentőt kell hivni, nem az a cél, hogy te gyógyítsd meg.

Valóban meg lehet bukni, de ahhoz nagyon fogalmatlannak, vagy ellenszenvesnek kell lenni, általában ha a sérült helyzetén nem akar rontani a vizsgázó, felismeri, ha életveszélyre utalnak a tünetek, megkapja a vizsgaigazolást.

2018. febr. 9. 15:37
 14/17 anonim válasza:
26%
vicces hogy olyan emberek mondjak hogy "ha nem felelsz meg akkor nem vagy vezetesre alkalmas" akinek garantálom ezer eve megvan, a kovetelmeny egyre szigorubb, ezt az oktatom is mondja, kerdezik a voros keresztet hogy mi az h a tanulok 90%a egybol megbukik? nekem 2odszorra lett meg az elsonel 0toleranciaval "dolgoznak" PLUSZ MINDENKI TUDJA HOGY PENZRE MEGY... a kresz vizsgam 75/75 forgalmim egyb9öl meglett, nem vagyok se elveszett gyerek se buta mégis megbuktam, szoval uzenem a sok okostoninak hogy mar nem azok a szelek fujnak mint mikor apam es tarsai vizsgaztak, igenis nehez es rohadt sokat kell tanulni, mellesleg a a teteleket nem lehet csak ugy kitalalni, es nem egy delutan bemagolhato anyag mint irtam 0 TOLERANCIA, es sztem semmi koze a vezetesi tudasomnak az elsosegely vizsgahoz... szoval az ilyen "aki nem megy at elsosegelyen az vezetesre sem alkalmas" beszolasokat tartsd meg magadnak, csinald ujra az elsosegely vizsgat csak kivancsisagbol aztan utana magyarazz.... sok sikert a vizsgazoknak....
2018. febr. 14. 11:49
 15/17 anonim ***** válasza:
50%

14-es! Féligazságokat írsz. 3-as válaszomban elkülönítettem az elsősegély vizsgát az elsősegélyvizsgától. :-D

Szóval, valóban ahhoz, hogy autót vezes, ahhoz egy erősen felkönnyített vizsga van, kevés tanulással. Az autós iskolák is egy alkalomra tesznek ilyen oktatást.

Az alapállás (persze nem hivatalosan) az, hogy tapasztalat szerint balesetben mindenki nagyon pánikol, s - ha csak nem egészségügyis szakember - csak jajveszékel, s ha cselekszik, akkor inkább csak árt.

Egy rendes elsősegélynyújtó tanfolyam és képesítés viszont valóban sok tanulást igényel, s a vizsga is nehéz.

2018. febr. 14. 12:00
 16/17 anonim válasza:
0%
valoban a helyesirási hiba itt nagyon befolyasolja a lenyeget..... ezen ugyse valtoztat, elsore 100/95-nek nem sikerül... rohadt nagy lehuzas az egesz, es igaz feligazsag, hiszen total mindegy mennyit tanulsz ha nem vagy szimpi mehetsz Isten hirevel.
2018. febr. 19. 10:34
 17/17 anonim válasza:

Én nem rég vizsgáztam, szóval úgy írom le tapasztalatomat. Lehet, hogy néhol nagyobb vizsgán a követelmény, de szerintem nem azon múlik, hogy egyre nehezebb a tananyag. Nálunk az eü vizsga annyiból állt, hogy újraélesztés + húztál egy szituációt, amiből fel kellett ismerni a tüneteket, majd hogy mit alkalmaznál.

Fele társaság megbukott. De miért? Volt aki elkezdte a 30 kompressziót, majd megállt félúton dobálni hátra a haját, mert ugye a derékérő hosszú hajat nem kell vizsgán felkötni. Vagy megcsinálta az 30 kompressziót + 2 befúvást, de megállt. (Hivatalosan addig csinálod míg megjönnek a mentők= míg nem szól a vizsgáztató hogy elég), akkor olyan azért bukott mert össze kevert 2 fogást. Ez abszolút de a vizsgázón múlik, nem az egyre nehezebb anyagon.

2018. márc. 5. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!