Elsősegély tanfolyam, és vizsga okosban?
Egy átlagos vizsgázó azt sem tudja, kik lesznek ott a vizsgán, hogy fizesse le az illetőt?
Természetesen utána lehet járni, ki lehet nyomozni, ki fog vizsgáztatni, le is lehet gondolom fizetni, de nem egyszerűbb inkább a tanfolyamra befizetni, és ott figyelni?
Nem hivatalosan még a vizsgáztatók is elmondják, hogy ennek a vizsgának az elsődleges célja, hogy a vizsgadíjak a Vörös Keresztnek komoly bevételi forrást jelentenek.
Az újra élesztés életet menthet, illetve jó az, ha az átlag emberbek is van arról sejtése, hogy mi a teendő, ha egy életveszélyes sérültet kell ellátni a mentő kiérkezéséig.
Mert, ha sérült van, mentőt kell hivni, nem az a cél, hogy te gyógyítsd meg.
Valóban meg lehet bukni, de ahhoz nagyon fogalmatlannak, vagy ellenszenvesnek kell lenni, általában ha a sérült helyzetén nem akar rontani a vizsgázó, felismeri, ha életveszélyre utalnak a tünetek, megkapja a vizsgaigazolást.
14-es! Féligazságokat írsz. 3-as válaszomban elkülönítettem az elsősegély vizsgát az elsősegélyvizsgától. :-D
Szóval, valóban ahhoz, hogy autót vezes, ahhoz egy erősen felkönnyített vizsga van, kevés tanulással. Az autós iskolák is egy alkalomra tesznek ilyen oktatást.
Az alapállás (persze nem hivatalosan) az, hogy tapasztalat szerint balesetben mindenki nagyon pánikol, s - ha csak nem egészségügyis szakember - csak jajveszékel, s ha cselekszik, akkor inkább csak árt.
Egy rendes elsősegélynyújtó tanfolyam és képesítés viszont valóban sok tanulást igényel, s a vizsga is nehéz.
Én nem rég vizsgáztam, szóval úgy írom le tapasztalatomat. Lehet, hogy néhol nagyobb vizsgán a követelmény, de szerintem nem azon múlik, hogy egyre nehezebb a tananyag. Nálunk az eü vizsga annyiból állt, hogy újraélesztés + húztál egy szituációt, amiből fel kellett ismerni a tüneteket, majd hogy mit alkalmaznál.
Fele társaság megbukott. De miért? Volt aki elkezdte a 30 kompressziót, majd megállt félúton dobálni hátra a haját, mert ugye a derékérő hosszú hajat nem kell vizsgán felkötni. Vagy megcsinálta az 30 kompressziót + 2 befúvást, de megállt. (Hivatalosan addig csinálod míg megjönnek a mentők= míg nem szól a vizsgáztató hogy elég), akkor olyan azért bukott mert össze kevert 2 fogást. Ez abszolút de a vizsgázón múlik, nem az egyre nehezebb anyagon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!