Elsősegély tanfolyam, és vizsga okosban?
Hát ez meg a másik, amit előttem írnak.
Egy "rendes" elsősegélyvizsgához nagyon sokat kell tanulni, s a vizsga is nehéz. De nem így a jogsihoz vizsgáztatás. Az nagyon féválról veszik. Megbukni művészet. Be kell mutatni egy satbil oldalfekvést vagy szájon át lélegeztetést. Szívmasszázst a protokol már tartalmaz, mert a laikus akár meg is ölheti a sérültet.
Az elméleti kérdések egyszerűek, akkár ki is található a válasz.
Amikor én vizsgáztam, vagy huszan bent voltunk, s nem hogy mi, de még a vizsgáztató is súgott.
Jó néhány évvel ezelőtt jogosítványt is lehetett úgy szerezni, hogy muatattak egy képet, "no, Józsi bácsi, milyen tábla ez?"
Józsi bácsi nézte a képet, álmélkodott, amikor a vizsgáztató megunta, rászólt "ejnye Józsi bácsi, olvasni tán csak tud".
"Tudok"
"No, akkor milyen tábla?"
"Stop tábla"
"No, ugye, hogy nem volt nehéz a vizsga, gratulálok Józsi bácsi, megszerezte a jogosítványt segédmotoros kerékpárra, ezzel hajthat lovas szekeret is, tessék várni mindjátt adjuk a papírt"
Jónéhány évvel ezelőtt más világ volt... talán jobb, talán rosszabb, de más..
Bármit meg lehet venni bárhol ha a megfelelő ember(ek)nek fizetsz.
De aki ezt a lófing vizsgát nem tudja megcsinálni az kétlem hogy vezetésre alkalmas lenne.
Amúgy az elsősegély tanfolyam nem kötelező, tehát azzal nem kell trükköznöd.
A vizsga anyaga meg egy délután alatt megtanulható, tehát azzal sem érdemes trükköznöd.
Oh, nem is kell mondanod!
A ciki dolgok mindig mással történnek. :-)
Nekem a vezetés oktatóm adott kölcsön könyvet, abból megvolt az elméleti rész, habár szerintem korántsem annyira könnyű az, mint ahogy itt sokan írták. Szerintem a Kresz egyszerűbb volt. A gyakorlatira oktatásra bementem, kb. 3 órás elfoglaltság volt az egész. Amikor én vizsgáztam 2 csaj megbukott, és egy fickó, akivel összehaverkodtam azt mondta, ő már lezsírozta egy 20-assal az egészet. Nem tudom komolyan mondta-e.
Lehet smucignak gondolni, de a forgalmi vizsgán sem adtam 20 rugót a vizsgabiztosnak, pedig mindenki javasolta. Inkább vettem egy kis "köszönő ajándékot" az oktatómnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!