Kulcs nélkül hogyan tudom elindítani a kocsimat?
az addig ok, hogy beindítod a kocsit, de attól még kormányzár lesz!
Az ugyanis mechanikus....., és a kulcs elfordításával oldódik...
Azzal kéne valamit csinálni először is....
az én Ladámnak is elveszett a kulcsa és én úgy oldottam meg hogy kiszedtem a gyújtás kapcsolót és kiiktattam a kormány zárat és a gomb nyomásos módszerrel oldottam meg a beindítást.De amúgy nem drága egy gyújtás kapcsoló.
Újonnan 3000 ft ét is van.
Ha nem akarod barbár módon szétszaggatni a kormányzárat, akkor kapd le a kucsos rész tetejéről a fényes kupakot.
Alatta van egy kb. 3 milis stift ami a kulcsosbetétet rögzíti, meg fogod látni. kellő körültekintéssel, és kisvágóval kalapáccsal kiveszed a stiftet, akkor kijön a kulcsosbetét. Ez azért kell, mert a komplett kapcsoló csak akkor jön ki, ha elfordítod a kulcsot - ami ugye neked nincs - ezért kiveszed a betétet és egy nagy csavarhúzóval fordítod el, utána kiveszed a kapcsolóházból a két rögzítőcsavart is. Ha a kulcsosbetét a kezedben van, választhatod azt a lehetőséget is, hogy kiszeded a lamellákat a zárbetétból, de ezzel lemondtál a kormányzárról, mert ezek után bármilyen kulccsal beindítahtod a kocsit. Elsőre lehet hogy bonyolultnak tűnik, de a másodikat 10 perc alatt megcsinálod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!