Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Sok ember, aki van van autója,...

Sok ember, aki van van autója, de sohasem használja, az miért tartja?

Figyelt kérdés

Én naponta használom, 80 kilométert utazok vele dolgozni, aztán hétvégén egyetemre, meg fodrászhoz, edzőterembe, ide-oda.

Vannak, akik erre azt mondják "minek kell kocsival menni a WC-re?"Mondom neki, b_dki azért van a kocsi,hogy használd, erre lett tervezve meg legyártva és nem azért, hogy műtárgyként fogja a port a garázsban vagy a leveleket az udvaron.

A volt munkahelyemen volt egy kollégám ő tipikus példája ennek.

Mindig panaszkodott,meg káromkodott hogy az a "rohadt tömegközlekedés", korábban kell kelnie miatta, meg hazafele, várnia kell háromnegyed órát.

Közben meg, van autója és mindig büszkén emlegette, hogy az ő autója milyen szép, soha sincs vele baj, 10 éves és nincs benne 50 ezer.

Hozzáteszem, a cégünk elég jól téríti az autósbejárást, nem csak 9 forinttal, mint a legtöbb helyen.

Hozzátenném azt is,hogy normális irodai munka volt szó, rugalmas munkaidővel, a fizetés sem volt rossz.A cég parkolóhelyet is biztosított.

2018. jan. 14. 14:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Elmenni hétvégente a nagypapához, nagymamához, meg néha venni 1 tonna 1.5%-os tejet a madaras tescóban.

Mondjuk ők legalább nem terhelik agyon az utakat, hanem felrakják magukat a buszra, és utaznak vele fél órát.

2018. jan. 14. 14:09
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Bár nálunk a benzint nem térítik, de csak azért nem járok kocsival, mert képtelenség parkolni este a környéken (belváros), bérlet mindenképpen kell, így fölösleges pénzkidobás kocsikázni.
2018. jan. 14. 14:20
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is vannak ismerőseim akik úgy mond “hétvégén” használják vagy amikor nagyon fontos. De van aki a környezetvédelem miatt tömegközlekedik, biciklizik
2018. jan. 14. 14:20
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg van aki utál vezetni, de autója azért van, mert néha tényleg szükséges és nélkülözhetetlen, illetve mikor megvette, akkor éppen nem okozott anyagi gondot az autó vásárlása, így hát miért ne legyen?
2018. jan. 14. 14:26
 5/13 A kérdező kommentje:

Én a környezetvédelemhez más módon járulok hozzá.

Az autó olyan dolog, amiből nem engedek.Számomra kényelmes, gyors és ez a legfontosabb számomra.

Nem budapesti vagyok.

A tömegközlekedés itt pocsék, pedig ez egy megyeszékhely.Nem megy minden 3. percben busz, így csak a ráérő embereknek éri meg.

Ha elmegyek a Lidlbe tejért, akkor kocsival fél óra alatt megfordulok, tömegközlekedéssel ez van 1 óra is.

Amikor még nem volt kocsim, így csináltam, katasztrófa volt.

2018. jan. 14. 14:27
 6/13 anonim ***** válasza:
Mas ember ez ido alatt nem nyul az autojahoz, nem fordul tomegkozlekedeshez, hanem lemegy a sarki kozertbe tejert. Rafizet 50 forintot, ami boven visszajon az el nem fogyasztott uzemanyag aran, nem koptatja az autojat, nem szennyezi a kornyezetet, tovabba megsporol 20-25 percet.
2018. jan. 14. 15:20
 7/13 anonim ***** válasza:
65%

na igen..van egy olyan érzésem, hogy felsőbbrendűnek képzeled magad. Lenézed az embereket. De ez még hagyján, hanem osztod az észt is, ami lehet, hogy van másnak is.

Ha tudnád, hogy a lakások rejtekében milyen holt értékek vannak. Sok-sok embernek tíz, meg százmilliós értékben lóg festmény a falon, sőt páncélba zárva, vagy hasonló értékben kincsek..van akinek százmilliós óragyűjteménye van, melyek hordhatóak lennének.

Arról nem is beszélve, hogy ezek az emberek már évek óta tisztán elektromos autóval közlekednek, és mégsem írnak ide, hogy milyen környezetszennyező a többi.

Érdekes, hogy a céges parkolót is megemlíted, mint tényezőt..

Aztán a tömegközlekedés(itt Budán, a hegyen) jobb, mintha az autónkkal járnánk. Nekem is van, nejemnek is, és a lányomnak is. Sajnos csak Euro 5-ös, de megteszi. Villanyautóra gyűjtünk, és ha meglesz, nem fogom ide írni, hogy milyenek az emberek, mert nem azzal járnak.

Tudom, nem ez volt a (felháborító)témafelvetésed.

2018. jan. 14. 15:28
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Én a környezetvédelemhez más módon járulok hozzá.

Az autó olyan dolog, amiből nem engedek.Számomra kényelmes, gyors és ez a legfontosabb számomra."

Kit érdekel? Mindenki úgy közlekedik, ahoyg akar. Te feltettél egy kérdést, érkezett pár válasz, majd elkezded osztani az észt - a saját vélt igazadról.

Valójában mit szeretnél? Lelki társakat találni? Megértő füleket? Mert látszólag a kérdésedre adott válaszok krvára nem érdekelnek.

2018. jan. 14. 15:45
 9/13 A kérdező kommentje:

Egy autó fenntartása nem ingyenes.

Adót kell utána fizetni, hogyha nem használjuk, nem igazán éri meg tartani.

2018. jan. 14. 16:00
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Közöd hozzá? Meg akarod mondani, hogyan gazdálkodjak a fizetésemmel? Esetleg megbeszéljük, hogyan táplálkozzak?
2018. jan. 14. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!