Így vezethetek? Ha nem ês elkapnak milyen büntetêsre szâmithatok?
Nem vezethetsz.
Kérdés, mivel igazolnád, hogy megvan a forgalmi vizsgád? Mert ugye ha csak mondod, akkor a rendőr arra gondol, hogy ezt bárki mondhatja.
Ha van erről papírod, és azt mutatod neki, akkor, ha jó fej, te meg szerény vagy és nem hergeled, akkor megúszhatod ejnye-bejnyével.
Szerintem a hivatalos út szabálysértési eljárás indítása, ami pénzbírsággal zárulhat. Esetleg a vezetéstől eltiltanak bizonyos időre. :DDD Szóval, inkább várd ki, míg megjön a jogsid.
Nem vezethetsz.
Ha elkap a rendőr, akkor csak azt nézi: van-e jogosítványod avagy nincs.
Ha igen, akkor oké.
Ha nincs, akkor az ennek megfelelő rerorzióra számíthatsz: komolyabb összegű pénzbírság illetve eltiltás.
Fura amit írsz mert az igazolást 3 napon belül megkapod, a kártyát pedig igényléstől számított 8 napon belül elkészítik. Legrosszabb esetben is 10 nap alatt megkapod ha egyáltalán elmentél már az okmányirodába megigényelni.
A jogsira 14/17 évet tudtál várni, de az egy hét már sok?
Egyáltalán voltál már az okmányirodában?
:D
Hivatalosan nem vezethetsz.
De ha megmutatod a rendőrnek azt a papírt, amit az okmányirodában kaptál, hogy már készül a jogsid, csak arra kell várni hogy kiküldjék, nem biztos hogy megbüntet.
Nekem azt mondta, hogy nem büntet meg, de inkább várjam meg míg a kezemben lesz mert hivatalosan még így nem vezethetek.
Nem lesz érvényes vezetői engedély nélküli vezetés miatti feljelentés (és ez miatti büntetés), mert jogilag onnantól számít az engedély, hogy levizsgáztál, még ha technikailag nem is készült el a jogosítványod.
Aki emlékszik még, hogy melyik napon vizsgázott, az nézze meg a jogsiját, ettől a naptól érvényes a kategória. (Én véletlenül emlékszem, mert a szüleim 20. házassági évfordulója volt az a nap, és ez is van a jogsimra nyomtatva. :)
Ugyanaz lesz a büntetés, mint ha a meglévő jogosítványt otthon hagyja valaki, és közúti igazoltatáskor nem tudja felmutatni.
(326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 113. § (1)a) megsértése)
Ha jól tudom, helyszínivel 15, feljelentéssel 30 E-ig terjedő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!