B kat. Jogosítvánnyal vezethetek-e 3,5t alatti tehergépkocsit?
Figyelt kérdés
már 7éve van jogsim, gyakorlott vezető vagyok, és egy ilyen típusu állásra szeretnék jelentkezni amennyiben elegendő a B kategóriás jogsítvány.2017. nov. 21. 11:21
1/6 anonim válasza:
Panaszkodós kedvemben írom, hogy a tananyagban ott kellett benne volt az is, hogy milyen járművek vezetésére érvényes a B kategória.
Munka vállaláshoz kell a "hivatásos" minösités, ha nincs akkor új egészségügyi alkalmassági kell, és lecserélni a jogositványt megfelelőre.
2/6 anonim válasza:
hát pontosan mi is a B kategória meghatározása? (segítek: személygépkocsi és kistehergépkocsi)
3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm. mit értesz a hivatásos minősítés és jogsicsere alatt? Akkor vezethetem a tehergépkocsit vagy sem?
2017. nov. 21. 11:48
4/6 anonim válasza:
B kategória 3,5 tonna alatti össztömegű gépkocsi vezetésére jogosít ( KRESZ alap)
A jogositványod meg vagy "úrvezetői", amivel hivatalosan nem vállalhatsz munkát, vagy "hivatásos".
Ezt a jogosítványon egy kód jelöli, az egészségügyi alkalmassági csoportba sorolás más, szigorúbbak a feltételek, és rövidebb időre adják meg (úrvezető 10 év, hivatásos 5 év)
5/6 anonim válasza:
Még pontosan 3,5 tonnás autót vagy kisteherautót is vezethetsz B-vel, és sofőrnek is felvesznek ilyennel. De az általában valamilyen nagyon szar meló lesz, egész nap ugrálás és pakolás valamint címre sietés lesz, nagyon kevés pénzért.
6/6 anonim válasza:
már 7éve van jogsim, gyakorlott vezető vagyok
Akkor kérdés se lehetne hogy vezethetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!