Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha valaki fél a vezetéstől,...

Ha valaki fél a vezetéstől, akkor jobb ha neki sem áll tanulni? Vagy idővel és gyakorlással ez leküzdhető?

Figyelt kérdés
2010. jún. 4. 19:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy mitől fél. Magától a gépjárműtől, kezelő szerveitől vagy a közlekedéstől.

Az első esetben meg lehet tanulni mi micsoda és mikor kell használni és persze hol van a gépjárműben. A közlekedés az mindenkinek kemény dió, de bele lehet rázódni. Kinek könnyebb kinek nehezebb.

2010. jún. 4. 19:13
 2/17 anonim ***** válasza:
13%
Inkább ne vezess. Mindenkinek jobb lesz. Neked is, nekünk is.
2010. jún. 4. 19:14
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Mitől félsz? Attól hogy belemész valakibe ,vagy beléd mennek beléd ,vagy attól hogy elbénázol valamit ,vagy csak szimplán attól hogy új ,ismeretlen dolog?

Ha félsz nincs önbizalmad, és önbizalom nélkül nehéz megtanulni vezetni , meg bármit.

Amúgy egy egészséges félelem normális ,de az inkább izgalom és gyorsan elmúlik, de ha nagyon félsz akkor inkább ne állj neki.

2010. jún. 4. 19:20
 4/17 anonim ***** válasza:
73%

Á, előre ne add fel! Kezdetben nem lesz könnyű az fix. Viszont szépen lassan automatikussá válnak a vezetéshez szükségs mozdulatok, és tudsz figyelni minden másra.

Na, ha ez az idő túl hosszúra nyúlik, vagy csak nem akar bekövetkezni, na akkor inkább add át másnak a volánt:)

2010. jún. 4. 19:21
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értelmezem a kérdésed, akkor még nem vettél vezetési órákat. Szerintem fogj neki, keress egy nyugodt oktatót, és majd meglátod, mi lesz. Lehet, hogy pár óra alatt felszabadulsz.
2010. jún. 4. 19:29
 6/17 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem mindenképpen próbáld meg! 15-16 éves koromban megvoltam őrülve azért h vezethessek, de ugye akkor még nem lehetett.. 18-19 éves koromra benőtt a fejem lágya és nem is nagyon érdekelt a dolog.. Én is féltem a vezetéstől, a forgalomtól hogy majd balesetet okozok vagy ilyesmi. Édesapám viszont azt akarta hogy megcsináljam a jogosítványt hát bele vágtam.. A kezdeti félelmem az első vezetési óra után 90%ban elmúlt! Azóta leraktam a jogosítványt és imádok vezetni! A 10% tartás/félelem még bennem van, de így legalább jobban figyelek az utakon! :) Szerintem vágj bele! :)
2010. jún. 4. 19:33
 7/17 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, főleg önbizalom kérdése nálam a dolog. Félek, hogy bénázni fogok, hogy egyszerre olyan sok mindenre kell figyelni. Köszönöm a válaszokat!
2010. jún. 4. 19:57
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
unokatestvérem betegesen retteg a forgalomtól, mint az édesanyja. 4.szerre átment a forgalmin és azóta is utál vezetni. képtelen használni a váltót, mert szabályosan pánikba esik... neki nem volt értelme jogosítványt szereznie. sokan a forgalomban izgulnak, meg mint egy előző írta, hamar feloldódik az ember... a kormány, fék, váltó és a figyelem irányítása meg elég rutinná válik pár vezetett óra után. ha pesti vagy, akkor az első óráidat semmi esetre se a reggeli csúcsra tedd:)
2010. jún. 4. 20:08
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen sok mindenre figyelni kell,és igen sok hibád lesz,a vezetés ilyen.Minden órán volt hibám,forgalmi vizsga mégis sikerült.(csak harmadszorra,viszont a 2 bukásból az egyik a vizsgabiztos szemétsége volt...,közölte azt is hogy meg fog buktatni...)Arra készülj fel,hogy talán a pénzedért is megbuktatnak a forgalmi vizsgán,és ez már nem olcsó,szóval olyan 2-3 vizsgával számolni kell.Én nagyon szerettem volna vezetni,nagyon tetszett is,de ahogy kikerültem a forgalomba sokat hibáztam,már féltem is tőle,de aztán egyre jobban belejöttem,illetve mindenki hibázik,és senki sem úgy kapja meg a jogsiját hogy már minden tökéletesen megy.Szóval ha szeretnél vezetni,akkor vágj bele,a félelmet imádat fogja felváltani.
2010. jún. 4. 20:09
 10/17 anonim ***** válasza:

próbáld meg :) mikor csináltam a jogsit motorra, énis féltem, hogy húha mer a nagy forgalom meg mittudomén mi, és először mentünk ki a tesztpályára, megkérdeztem az oktatót, hogy a pályáig vezet-e, vagy oda már én vezetek? izgultam is, mi lesz a válasz, de nyugodt lélekkel rávágta 1000 wattos mosollyal: ülj csak fel előre, vezetsz oda is te.

nagyon higgadt volt, nem izgult, hogy felül hátra olyannak forgalomba, aki még nem vezetett. nem erőszakoskodtam, felültem, ő mögém, és szépen mondta, mit hogy, mikor, mért... aztán mikor végeztem, hazamentem, és elgondolkoztam rajta, hogy ha ez a pihentagyú ilyen nyugodtan veszi, hogy egy amatőrre rábízza az életét, akkor én miért aggódok? :D meglett a jogsi, és állandóan a motoron ültem, ha volt szabadidőm. tehát ne idegeskedj :) meg fog menni :) próbáld kicsit élvezni, és ne izgulj :) nincs miért.

2010. jún. 4. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!