Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kamionsofőrök! Mennyit alszotok?

Kamionsofőrök! Mennyit alszotok?

Figyelt kérdés
Hogy néz ki ez a valóságban? Átlagban mennyit alszotok két fuvar között? Hogy tartjátok magatokat “életben”?
2018. jan. 3. 21:18
 1/8 SándorÚr ***** válasza:
100%

Nekem a kötelező 11órás pihenőből a fülkében akár 7-8 óra is az alvásra jut. Ez jó mert ha véletlenül belföldes fuvarba haza keveredek, és a családdal, asszonnyal kell foglalkozni akkor van, hogy 3-4 óra marad alvásra.

Valamint ha valahol azt mondják nekem, hogy "egy picit várni kell" (Magyarországon ez minimun 3 órát jelent) akkor megmondom, hogy "jó majd akkor verjed a fülke oldalát ha kellek", és azonnali hatállyal cipőt ledobni és irány aludni

2018. jan. 3. 21:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha betartják a vezetési időket (márpedig manapság már 99% betartja), akkor a sofőrnek rengeteg ideje van pihenésre, és a 8-9 óra vezetés naponta amúgy sem megterhelő egy tapasztalt sofőrnek. Akkor van baj, mikor éjszaka kell menni, és nappal aludni.
2018. jan. 3. 22:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalatom szerint az a jó sofőr, aki 3 perc alatt képes elaludni, akár állva is. És utána kipihenve ébred.

Nekem ha nincs meg a 8 óra alvás, nyugalomban, békében, akkor lőttek a másnapnak.

Ezeket kellene nézni egy embernél, nem azt, hogy szimulátorozik a PÁV II-őn.

2018. jan. 4. 05:40
 4/8 anonim ***** válasza:

"Tapasztalatom szerint az a jó sofőr, aki 3 perc alatt képes elaludni, akár állva is. És utána kipihenve ébred. "

Én pont fordítva látom. Sajnos 2 ismerősöm is meghalt így, hogy elaludt a kormánynál, mai napig megrémülök, ha erre gondolok. Mindkettő olyan fajta volt, aki könnyen elaludt este is, vagy bárhol. Na bizony, a kormánynál is elaludtak. Pedig az egyik rendszeresen járt ki Belgiumba anno, mikor meghalt, akkor is pont oda tartott...

Másik, van egy haverom, akivel úgy hozta a sors, hogy sokat utazunk együtt, általában az ő autójával, és ő vezet. Állandóan kell pofázzak neki valamit, mert 2-3 óra vezetés után már látom rajta, hogy alszik el, sokszor fontos dolgokat nem vesz észre forgalomban, ilyesmi.

Én nagyon rossz alvó vagyok, buszon, autóban soha nem tudtam 10 percig sem aludni. Képes vagyok 20 órát egyhuzamban, csak kis megállásokkal lenyomni, és nem volt gond. Viszont ha nagyon kifárasztom magam, akkor már előjönnek a mikroalvások, vagyis a szemem nyitva van, de vannak pillanatok, hogy nem vagyok magamnál, és ezt csak később veszem észre. Néhány éve már kerülöm az ilyesmit.

2018. jan. 4. 16:52
 5/8 anonim ***** válasza:
ahogy én tapasztaltam tök mind1 mennyit alszol, 4 órát vagy 10 et, ugyan úgy el tudok aludni a volánnál, és küzdeni kell hogy ébren maradjak. Ez akkor van ritkán ha autópályán megyek és sehol senki az ég világon, és a monotonitás elnyom egyszerűen... Nincs semmi gondom sem, vitaminokból is a kellő mennyiséget szedem, mozgok aktívan, mégis :D Ez van, emberek vagyunk, a napi 9 órás vezetés elviselése meg nem jött velünk az evolúció során
2018. jan. 4. 21:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Teljes embert kíván a szakma, az biztos, én ahogy öregszem, jönnek elő a nyűgjeim, most is fent vagyok, mert nem tudok aludni. Amikor meg menni, meg ténykedni kéne, olyan vagyok, mint akit felmostak.

Egy ismerősöm olyan, bárhol el tud aludni, amikor akar, természetesen nem vezetés közben, ezt erre mondtam.

2018. jan. 5. 03:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha 13 óra meló után 11 órás pihit csinálok, akkor olyan 9 óra az ami alvásra jut.

Ha 15 óra meló után 9 órás pihit csinálok, akkor olyan 7-8 óra alvás.

Sajnos ezek az alvások sokszor nem az igaziak, mert gyakran autópályán a kocsim orra a pálya fele néz és akkor elég zajos. Na meg te lehet aludnál délelőtt 9-ig mert úgy jön ki a pihid, de melletted a parkolóba mások már reggel 5-6-7-kor berregnek, mert azok meg akkor indulnak.

Ilyen az élet, van ettől rosszabb is mindig azt mondom.

2018. jan. 13. 14:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Olyan 6 - 7 órát. Nem is a mennyisége a lényeg, hanem, hogy mikor alszol. Mert este 23 - tól reggel 8 - ig állni vagy 18 - tól reggel 3 - ig ugyanúgy 9 óra pihenő, de azért mégsem ugyanaz.

Én korán fekszem ha lehet, kint nincs netem, nincs tévém, mert akkor nem aludnék, bekajálok, egy - két sör, könyv az ágyban, akkor nem gond a koránkelés.

Kezdő koromban, 25 évesen sokat szenvedtem az álmosságtól, ma, 42 évesen már nem gond, ha nem alszom egy teljes éjszakát, azt is alig érzem - hozzászoktam.

2018. jan. 27. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!