Egyre több kamiont látni, ami úgy ki van világitva minden oldalról mint egy karácsonyfa. Szabályos ez?
Nem!!! Jelentsd fel őket egy fotóval. Hogy képzeli? Sötétben kéne osonnia azzal a pár tonnás járművel. Mint a gyalogosok: fekete kabát, sötétben az út szélén totyogva. Ez a hosszú élet titka.
Ráadásul egyre többen csinálják? Tömeges szabálytalanság. Egyiket állítsd meg, oktasd ki, hogyan közlekedjen.
Aztán írd már le mire jutottatok... :D
1-esnél a pont!
Le a jóllátható hosszú kamionokkal! meg a buszokkal is!
Nem értitek a kérdést. Nem a látást és láthatóságot segíti, szabályoknak is megfelelő világításról van szó.
Sok kamionon lehet látni oldalt végig futó ledsorokat, extra, szabálytalan, vakító lámpákat.
Színes fényfűzért a szélvédő körül. Tényleg mint egy karácsonyfa.
Nem a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről ( [link] egyértelműen szabályozza a járműveken használandó és használható világítóeszközöket. Minden más illegális.
Szerintem feleslegesek ezek.
Mondom ezt úgy hogy magam is kamionos vagyok.
A gyári világitás pont elég, pont jó is lenne, azok már zavaróak.
Én inkább arra is fektetnék nagyobb hangsúly hogy a tompitott fényszóró legyen megfelelően beállitva, mert az is szörnyű hogy minden második autónak az egyik szeme vakit. Holott a legtöbbnek csak az a baja hogy az égő cserénél rosszul, félre lett bepattintva az égő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!