Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egyre több kamiont látni, ami...

Egyre több kamiont látni, ami úgy ki van világitva minden oldalról mint egy karácsonyfa. Szabályos ez?

Figyelt kérdés
2017. dec. 18. 08:24
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
64%

Nem!!! Jelentsd fel őket egy fotóval. Hogy képzeli? Sötétben kéne osonnia azzal a pár tonnás járművel. Mint a gyalogosok: fekete kabát, sötétben az út szélén totyogva. Ez a hosszú élet titka.

Ráadásul egyre többen csinálják? Tömeges szabálytalanság. Egyiket állítsd meg, oktasd ki, hogyan közlekedjen.

Aztán írd már le mire jutottatok... :D

2017. dec. 18. 08:46
 2/23 anonim ***** válasza:
39%

1-esnél a pont!

Le a jóllátható hosszú kamionokkal! meg a buszokkal is!

2017. dec. 18. 09:16
 3/23 anonim ***** válasza:
79%
Nem, nem az. Viszont legalább szíp. :)
2017. dec. 18. 09:32
 4/23 A kérdező kommentje:
1 es! Nem a szabvány kivilágításról van szó, hiába az agyfosásod. Hanem ha a hűtőrácsony ledes izzósorból kirakott karácsonyfaminta, plusz a szėlvėdő felett villigó bazári ledsor ami az ajtókon is körbefut kb 10 cm kėnt egy egy izzóval. Ezek nem tartozėkok. Jól láthatók ezek nėlkül is, ez inkább már zavaró ėjjel.
2017. dec. 18. 12:13
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem értitek a kérdést. Nem a látást és láthatóságot segíti, szabályoknak is megfelelő világításról van szó.

Sok kamionon lehet látni oldalt végig futó ledsorokat, extra, szabálytalan, vakító lámpákat.

Színes fényfűzért a szélvédő körül. Tényleg mint egy karácsonyfa.

2017. dec. 18. 12:16
 6/23 anonim ***** válasza:
Pedig nem mindegyik szabálytalan, vannak olyan ledsorok, amibe a rendőr sem tud belekötni. Ja és ezek gombról kapcsolhatóak külön, ha helyzet van, akkor a sofőr szépen lekapcsolja őket.
2017. dec. 18. 15:39
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Most tényleg nem azért, de a múltkor jött velem szembe egy ilyen. A kamion elejét alig lehetett látni annyi led-es izzó volt rajta, hogy őrület. Az más kérdés, hogy körbefuttat egy sort, de ezen rengeteg volt és tényleg nagyon zavaró volt. Szimplán csak az elején. Az nem érdekel, ha oldalt van egy pár, de az elejére minek ennyi... ezt is büntethetnék.
2017. dec. 18. 15:59
 8/23 Alex Fly ***** válasza:
100%

Nem a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet

a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről ( [link] egyértelműen szabályozza a járműveken használandó és használható világítóeszközöket. Minden más illegális.

2017. dec. 18. 21:01
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem feleslegesek ezek.

Mondom ezt úgy hogy magam is kamionos vagyok.

A gyári világitás pont elég, pont jó is lenne, azok már zavaróak.

Én inkább arra is fektetnék nagyobb hangsúly hogy a tompitott fényszóró legyen megfelelően beállitva, mert az is szörnyű hogy minden második autónak az egyik szeme vakit. Holott a legtöbbnek csak az a baja hogy az égő cserénél rosszul, félre lett bepattintva az égő.

2017. dec. 19. 08:38
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom... Engem kamion nagyon ritkán zavar, viszont 10-ből 4 autó vakít, mert annyira felhord a lámpája, a maradék 6-ból 3 pedig fél lámpával közlekedik, és éjjel frankón nem tudom, hogy motor jön szembe, vagy autó.
2017. dec. 19. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!