Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egy autós elütésnél-gázolásnál...

Egy autós elütésnél-gázolásnál hogy alakul ez?

Figyelt kérdés

Tegnap este fél 7 körül egy balesetnek voltam majdnem szemtanúja. Szerencsére vagy nem, de nem voltam túl közel. Kiabálást (női jajveszékelést) hallottam, de nem tudtam félre állni, telefon nem volt nálam, jó pár ember már odagyűlt, így remélem valaki segített is.

Ha minden igaz, egy gyerek rohant egy autó elé.

Ma világosban arra felé jöttem haza, és volt pár felfestés az adott szakaszon az úton.

X-ek, meg az az ominózus körbe rajzolt-festett alak, amikor valaki fekszik valahol. (nem tudom, hogy leírni, szerintem tudjátok mire gondolok)

Bárhol kerestem semmi balesetet nem is írtak arra az időpontra és helyszínre.

A Face-n is érdeklődtem de senki nem tud semmit.

Tudom talán túl parázom, de remélem, hogy a gyerek túlélte.

Viszont ez a felfestéses dolog nem ezt igazolja.

Nem tudom, hogy működik ez, nyilvánvalóan egy sérült embernél nem kell ott feküdni mozdulatlanul, hogy körbe rajzolják, majd utána viheti a mentő.

2017. dec. 6. 19:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
És azt miből gondolod, hogy körberajzolták az illetőt? Lehet, hogy a szemtanúk által megerősített helyzetet skiccelték fel az aszfaltra. Pl az ütközési pontot is csak hozzávetőlegesen tudják felrajzolni ilyenkor, így ennél is lehet némi bizonytalanság.
2017. dec. 6. 20:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Kamu kérdés.

Több mint 20 éve vagyok rendőr, össze sem tudom számolni hány kisebb - nagyobb - halálos balesetnél kellett intézkednem, mint ahogy a természetes - közigazgatási eljárásban - bűncselekmény helyszíneként kezelt halálesetek számát is legfeljebb tippelni tudom.

Sehol sem rajzolják körül a testet - túl sok amcsi filmet nézel! :-)

Ha ott van a test, lefényképezik - minek kéne körülrajzolni? Ha nincs ott, mit rajzolnak körbe?

2017. dec. 6. 20:18
 3/9 anonim ***** válasza:

"Pl az ütközési pontot is csak hozzávetőlegesen tudják felrajzolni ilyenkor, így ennél is lehet némi bizonytalanság."

Jól ( logikusan) látod.

Annyival egészítem ki, hogy az ütközési pontot sem rajzolják fel. A helyszínelő csupán a helyszínen talált nyomokat rögzíti, azokat rajzolja fel. ( Féknyom/ sodródási nyom iránya, hossza/ különböző nyomok közötti távolság, járművek viszonyítási ponthoz mért távolsága...)

2017. dec. 6. 20:27
 4/9 A kérdező kommentje:

Nyilván kamu kérdés.

Akkor kedves OKOSKA! Mondom a pontos címet!

Budapest, XX. kerület Gubacsi út, Lidl, előtt a parkoló után ahogy egy gyalogos a 3-as villamos felé halad.

(a kanyar részen)

Menj oda most, (feltételezhetőleg nincs valami fenti erő, ami eltüntetett azóta mindent hirtelen), és nézd meg a saját szemeddel!

Miért lenne kamu????????

Ép eszű ember ezzel nem viccel!

Magadnál vagy ember?????????

2017. dec. 6. 20:29
 5/9 A kérdező kommentje:

"És azt miből gondolod, hogy körberajzolták az illetőt? "

Tudsz olvasni?

Akkor ismétlem, ma arra jártam és láttam. (egy emberi alakot csak felismerek)

Én nem tudom, hogy manapság mi van a rendőrségen, a helyszínelőknél, mit kell tenni ennek vagy annak, ez a része nem érdekel.

2017. dec. 6. 20:31
 6/9 anonim ***** válasza:

"Én nem tudom, hogy manapság mi van a rendőrségen, a helyszínelőknél, mit kell tenni ennek vagy annak, ez a része nem érdekel."

Én viszont tudom, ezért írtam hogy kamu.

A személyeskedéstől pedig még nem lesz igazad.

Kb. így néz ki egy baleseti helyszín a helyszínelés után:

[link]

A helyszínelő érkezik ki utoljára a helyszínre, nem ritkán órákkal az eset után. 99.9%-ban addigra a sérült már nincs ott, de ha ott is van, akkor már megmozdították, ellátták. Nincs mit körberajzolni.

Ha az áldozat elhunyt, akkor ott van ugyan, de jó eséllyel elmozdították, mikor megpróbáltak rajta segíteni. Ilyenkor fényképen/ videón rögzítik a helyzetét - nem kell körberajzolni.

2017. dec. 6. 20:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem filmet forgattak ott?

Magyarországon testet nem rajzolnak körbe, krétával azokat a nyomokat jelölik, amelyek a fotókon egyébként nem látszódnának.

2017. dec. 6. 21:24
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Beszélgessünk arról, mit tudsz a segítségnyújtás elmulasztása dologról. Miért is nem álltál meg, miért nem szaladtál oda a kis mentődobozoddal, esetleg tűzoltókészülékeddel?

Miért nem tudtál megállni?

Kamu. Nem a baleset, hanem hogy kiszínezed.

2017. dec. 6. 23:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Kérdező. Akkor leírom ismét:

Ha jelölik is a sérült helyzetét, azt nem feltétlenül úgy teszik, hogy szerencsétlen ott fekszik. Halottnál előfordulhat, de egy nem halálos kimenetelű balesetnèl jellemzően valahol a helyszínen ellátják a sérültet és csak ezután lehet szó helyszínelésről, aszfaltrajzversenyről.

2017. dec. 7. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!