Ha egyéni vállalkozó vagyok vagy cégem van, hogyan alakul a telefon- és internetköltség? És az autós dolgok?
Dehogy büntetnek :) Csak hülyeség.
Pont hogy befele kellene vinni a cuccot a cégbe és költségként elszámolni, nem fordítva :)
De nincs neked könyvelőd?
Céges (adózás előtti) pénzből nem szabad a saját dolgaid finanszírozni. Fordítva nem gond.
Tehát ha a kajád el akarod számolni, az nem szerencsés. Ha veszel egy számítógépet a cégedbe, az nem zavar senkit.
Csak neked rosszabb úgy :)
Pongyolán fogalmaztam persze, de a lényeg ez.
(Egyszemélyes kft, székhely, lakhely azonos, munkavégzés máshol is:)
Én nem kötöttem, nem érte meg, a magánmobilomon-, a vezetékes telefonomon keresztül bonyolítom, és van egy feltöltős telefonom a cég másik telefonszámához.
Nem telefonálok túl sokat, ezért lett ez a megoldás egyelőre a könyvelő tanácsára.
Az üzleti email, egy ingyenes levelezőrendszeren keresztül megy. .hu végződésűek az email címek.
Honlapot csináltattam.
Az autó a sajátom, nem lett céges, az adó miatt nekem nem éri meg. A tankolásról számlát viszek és a könyvelő elszámolja, amikor-ahogy lehet.
Nem a tankolási számlát teheted be költségként a cégbe, hanem a saját tulajdonú szgk. használat hivatali célú költségtérítését számolhatod el útnyilvántartás, vagy egyéni vállalkozó ill. mg. őstermelő esetében válaszható a havi 500 km.
Emiatt nem kell könyvelőt keresned, pl. itt is elolvashatod a szabályokat: [link] és [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!