Ha mozgáskorlátozottat viszek és a kártyáját a műszerfalra tesszük fizetőparkolóban kell fizetni?
Holnaptól 2 hétig egyik ismerősömet kezelésre kell hordanom aki tolókocsis. Van mozgáskorlátozott kártyája. Azzal, hogy parkolhatok míg a kezelésen vagyunk??
Csak kiteszem és annyi??
Vagy ugyan úgy sms-t kell küldenem a parkolóban?
A kártya azért van, hogy A-ból B-be szállítsák a mozgássérültet.
A mozgássérült parkolási kártyát a jogosult, vagy az általa megbízott személy használhatja, annak érdekében, hogy a mozgássérült A-ból B-be jusson el. A parkolás ennek az útnak a része
- ismertette a kártyahasználat lényegét az Indexnek Dr. Pátkai András Gyula.
Nem tudom hogy te melyik cikket olvasod, de én azt, amelyiket te küldtél. Rosszul értelmezed a kérdező kérdését.
Ahol parkolnom kell sima parkoló van és 440 ft/áfa/óra a parkolási díj.
Nincs mozgáskorlátozott parkoló.
Tehàt itt kell-e sms-t küldenem a parkolás miatt?
Továbbá kitehetem-e a mozgáskorlátozott kártyát az ingyenes parkolás miatt?
Elnézést ha félreérthető voltam.
Elsőben leírtam a választ. Más sem tud helytállóbb választ. Más is írta, hogy te csak vezetsz, a jogosultat szállítod. Neki pedig nem kell fizetnie. Sőt - ha a többi feltétel megvan - járdára is állhatnál.
A mozgáskorlátozottaknak kijelölt hely használata ott sem kötelező, ahol van. Bárhol parkolhatsz.
Sokan nem értik, mi az a kiváltság a mozgáskorlátozott parkolóval. Annak az a lényege, hogy sokkal szélesebb. Aki egyedül autózik, ki tudja a kocsi mellé tenni a kerekesszéket, s át tud ülni. De akinek van segítsége, annak is kell a több hely.
8-as! Igen, még mindig. A cikk egészen másról szól.
A jogosultat nem hozta az adott helyre, s nem is jött érte. Teljesen jogos volt a büntetése.
A kérdező viszont a kártya jogszerű használóját fuvarozza. Nem arról van szó, hogy állandóra kitenné.
Nem tudok, kik pontoztak le, lelkük rajta.
A lényeg az, hogy a kérdező teljesen szabályosan jár el, s nem is kell semmit sem fizetnie.
Valaki elmagyarázhatná, hogy miért nyomott pirosat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!