Ha kilépnénk az EU-ból, akkor mi történne az eu-s rendszámtáblákkal?
A britek ugye kilépnek az EU-ból, de az ő rendszámtábláikat nem érinti a változás - én legalábbis eddig még nem láttam bal oldalon kis országjelzéssel rendelkező brit rendszámtáblát, csak csupa betű meg számot tartalmazót.
Ezért merült fel bennem, mi történne, ha egy olyan ország (pl. mi, de lehetne egy rahedli példát hozni) lépne ki az EU-ból ami bevezette a kis kék csíkos jelölést? Vissza kéne térnünk a régi zászlós jelzéshez?
"Érdekes kérdés, hiszen belépés után a nem eusokat sem kellett lecserélni amik még nem olyanok ."
Persze, hiszen attól, hogy EU-tagállam lett Magyarisztán, még Magyarisztáén maradt, így nem állt ellentétben egymással a kettő.
Kilépve viszont komoly félreértésekre és visszaélésekre adna lehetőséget egy EU-jelölés egy nem EU-s járművön, így biztos, hogy szinte azonnal bevonnák őket - amire természetesen pályázat útján választanák ki Orbán valamelyik haverjának a cégét, komoly állami támogatást biztosítva neki.
Normális esetben szépen lassan kivezetnék ezeket. Az újakon már nem szerepelne az EU jelzés, a régebbieket pedig folyamatosan cserélhetnék -esetleg a műszakiztatáskor egyszerűen leragaszthatnák az EU logót valamilyen matricával...
Persze nem lenne Magyarország Magyarországb ha ezt több milliárdos közbeszerzés és nepotista pályáztatás nélkül meg lehetne oldani...
Az euró egy fizetőeszköz, amit a világon bárhol elfogadnak.
Az EU-s rendszámtábla viszont egy hatósági jelzés, ami igazolja, hogy az adott jármű az EU tagállamából érkezik - többek között ezért nincs szükség a régi ellipszis alakú matricára, mint felségjelzésre.
A két dolog nem összehasonlítható. Biztos vagyok benne, hogy nem EU-s ország NEM HASZNÁLHAT EU-s hatósági jelzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!