Az m3 kivezetőn a traffi mindkét irányba lát és mér?
Átmentem már a szerencs utcai kereszteződésen gödöllő fele és azt hittem, hogy az már rögtön 80-as szakasz (pedig még 50-es), így mire a 80-as táblához értem, már kb annyival mentem.
Lehetséges hogy megbüntetnek?
Igen. A jobb pályán (kilométer szelvény szerint növekvő irányban) is van fixen telepített mérőegység, és a bal pályán is (kilométer szelvény szerint csökkenő irányban): [link]
Helyük a térképen:
30 km/órás sebességtúllépés esetén lehetséges, hogy megbírságolnak; pontosabban, az objektív felelősség keretében az üzembentartót bírságolják. Ha az te vagy, akkor téged. Bírságolás esetén ezért a túllépésért a kötelezően alkalmazandó bírságösszeg 45-ezer Ft.
Mivel nem állítottak meg, előéleti pontokat („büntetőpont”) senki sem kap.
Ha megbírságolnak, azt a GYK összes használója közül te fogod elsőként megtudni.
Semmilyen értesülésem sincs róla, de elgondolkoztam, hogy az EU-s pénzből megvalósult mérő- és feldolgozó rendszerre költenek-e; milyen mértékű a meghibásodás, javítják-e, pótolják-e, ha igen, akkor is mekkora üzemidő-kiesések vannak? Mert az eszközrendszer jó része igencsak ki van téve az időjárás viszontagságainak.
Persze, az üzemeltetési kisesésekről nincs olyan széleskörű észlelés, mint például tömegközlekedési eszközök esetén. És így tömeges felháborodás sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!