Rendőr utólag megbüntet azért mert megkülönböztetett jelzéssel haladó rendőrnek nem adtam meg az elsőbbséget?
Ma megyek haza, pont az utcánkhoz értem, kanyarodnék be ( szűk környék ) balra szemből jönnek ügye meg kellett neki adnom az elsőbbséget viszont mögöttem 50 méterre volt a szirénázó rendőr, aki elment mellettem az megállt a kukáknál ( kilógnak az útra a szemetesek ) én gondoltam bő gázzal "izomból" behajtok az utcába nem törődve a már 25 méterre mögöttem lévő rendőrrel( végig visszapillantóba néztem kb. 25m), épp, hogy bementem már oda is ért.
Nem tudott volna kikerülni mert az autós akinek megadtam a kötelező elsőbbséget az megállt ezzel eltorlaszolva a helyet, úgy érzem jól döntöttem, de mi van ha mégsem és mivel rendőröknél van kamera ezért megbüntet.
Számíthatok büntetésre?
Mostanában sok ember abban a tévedésben él, hogy ha szirénát hall, akkor le kell cövekelni ott ahol épp tartózkodik! :(
Nem, a mkj járműveket segíteni kell az elhaladásukban, ha elhúztál előlük, akkor máris segítetted őket.
Itt egy példa, béna fickó a legrosszabb helyen lecövekel: [link]
Ez mondjuk mentő, de ettől függetlenül, az őket nem segítő szabálytalankodók egy részének biztos kiosztottak valami tárgyjutalmat. :)
A filmen az egyik esetben hallani is az autóban ülőt:
"A hülye! Jó, hogy föl lett véve."
Gondolom, a büntetésre céloz vele.
(Természetesen, a kérdezett eset éppen hogy az elhaladás segítése volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!