Miért nem biznak bennem hogy tudok vezetni?
Közel 10 éve van jogositvanyom és vezettem is rendszeresen. Ezt feleségem is láthatta mert Magyarorszagon rengeteget mentünk autóval.
Most külföldre költöztünk, vagyis csak én mert feleségem mindig is itt lakott.
Próbálnám az ügyeimet intézni de mindig a feleségemre szorulok hogy vigyen autoval mert nekem nincs még és se ö, se a családja nem bizik bennem, azt mondják elöször itteni jogsit szerezzek( ami 1-2 papir hiányában most még nem megy) de amugy magyar jogsival is tudnék vezetni(túristák is ezt csinálják) na meg persze biztosítás kell amit még nem kötöttem de felesegem nem erösítette meg hogy engedné hogy egyedül vezessek, vagy hogy volán mögé üljek ha intézek biztosítást.
Mindig azt mondják hogy mi van ha összetöröm a kocsit.
Kocsi nélkül sehova se lehet itt menni es van amikor feleségemnek semmi kedve vezetni, tehat nem tudok menni sehova olyankor. Bicikli veszélyes, tömegközlekedés nincs.
Munkakeresésre még várni kell de kocsi nélkül nem tudnék munkába menni se.
Nem ismerjük a rokonaidat, mi lenne, ha megkérdeznéd őket?
Két tippem van: Vagy azért mert baloldali közlekedésű országban vagytok (én sem adtam át a volánt az ausztrál ismerősömnek, pedig több mint 30 éve vezet.)
Vagy volt rossz tapasztalatuk veled.
A legegyszerűbb, ha veszel egy saját kocsit és akkor abba nem szólhat bele az asszony.
Olyan jön le az írásodból, hogy valami miatt ismerik a vezetésed..és ezért nem bíznak benned.
Én sok országban vezettem , de balodalisban nem mertem, pedig van rutinom a jobbosokban.
vásárolj egy autót, és várd ki az ottani jogsihonosítást. Mást nem tudsz tenni.
szerintem
Itt is ugyan ugy a jobb oldalon van a vezetes csak nagyobb a forgalom mint magyarországon. Ami viszont könnyítés hogy az összes autó automata a családban.
Az utak szélesebbek, a felfestések kicsit mások meg a táblák(de azok egyszerubbek).
Csak a felesegem látta hogyan vezetek, a többiek nem de totál ugy kezelnek mint aki sose ült még autóban.
Sogornom pl azt mondta tanácsként hogy menjünk el gyakorolni egy üres parkolóba. Mondom ez most vicc?? Közel 10 éve vezetek, idáig azért ne menjünk vissza hogy a kanyarodást gyakoroljam egy üres parkolóban.
Azt nem engedik hogy közúton vezessek mert biztositas kell hozzá. De mondom, ha vennék biztositast akkor se biztos hogy elobbre jutnek.
Sajnos a magyarorszagi autom árábol nem tudok itt venni ertelmes kocsit.
Ez ugyan nem a párkapcsolatos topik, de felmerül bennem a kérdés, hogy ahol ilyen szinten nem bízik meg a párjánan valaki és ennyire beleugat mindenbe a család, ott mi lesz az ennèl lényegesen komolyabb bizalmat igènylő feladatokkal, mint mondjuk a gyereknevelés?
Ami pedig a vezetést illeti, nyilván vannak borzasztó közlekedési kultúrájú országok, de magyar városi gyakorlattal csak a legdurvább helyeken lehet felsülni. Tehát mondjuk Albániában stresszes, de nem lehetetlen ügy vezetni, de mondjuk Kairóban megértenénk az aggodalmat.
Nem mondanám rossznak a közlekedesi kulturát. A sebességhatárok szigorúbbak es az autósok közt is ritka ha valaki folyamatosan elözget. Minket pl sose villogtak le az autópályán de mo.-n meg előfordult pedig nem mentem lassan. Ha 140 el mész és 130 a megengedett akkor is lesz valaki aki beelőz. Na itt ilyen ritkábban van csak mennek egymás után az autók.
Az viszont tény hogy egy átlagos autópálya forgalom olyan mint az M0ás. Sose olyan kihalt mint pl az M6os
Kérdező, ez így erősen el van ferdítve.
Amíg nincs letisztázva minden jogi háttere annak, hogy autót vezethess külföldön, addig nyilván nem adják oda a kocsijukat. Ez ennyire egyszerű, és vitatkozni sem érdemes.
Ebben tudod mi a pláne... A feleségednek így egyre nagyobb tapasztalata lesz vezetés terén, te meg ott maradsz "nullán" vagy legalábbis nagyon nagy különbség lesz a tapasztalataitokban és akkor meg ezért nem fognak bízni benned.
Egyébként nem is értem, hogy ha Mo. rendszeresen vezettél és a feleséged is látta ezt, akkor legalább ő miért nem bízik benned? Kicsit olyan az érzése az embernek, hogy veszélyesen vezettél és ezért nem bízik benned. Szóval ezt jó lenne mindkettőtökben tisztázni, hogy mi is a fő probléma.
A külföldön vezetés vs. Magyar jogsi teljesen irreleváns, attól nem fogsz jobban közlekedni külföldön, hogy ott is leteszel egy jogsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!