Csak a friss jogsisokat érdekli a sebességkorlátozó tábla? Miért akarnak a többiek letolni az útról?
Friss jogsis vagyok,de igyekszem dinamikusan vezetni. Most már a szép,egyenletes gyorsítások is elég jól mennek. Lakott területen belül az 50-et általában mindenhol tartom,ahol megengedett. Lakott területen kívül a 90 már nem mindenhol kényelmes(soha nem szoktam 50-nel döcögni), gyakran 75-85tel közlekedem(mert sok helyen szörnyű az út) Nyilván,húznak is el mellettem 100-zal,de ez nem zavar.
Ami viszont nagyon elkeserített,az a napokban történt: Jó minőségű főút,megyek 90-nel. Közeledik a körforgalom,60-as tábla. Felveszem szépen a 60-at, haver már kezd a seggembe jönni. Még közelebb kerülünk a körforgalomhoz,jön a 40-es tábla fekvőrendőrökkel. Későn kezdtem el lassítani,a tábla vonalában járhattunk olyan 50 körül,amire még jobban belefúrta magát a seggembe a kedves,és kisebb idegrohamot kapott ,hogy én most komolyan csak 40-nel érkezem meg a körfogalomhoz. Végül 2-esbe bementem körforgalomba,és aztán eltűnt mögülem. Ennyire bosszantó volt,hogy nem száguldottam végig 60-nal?
Mint említettem,azt már megszoktam,hogy normál egyenes szakaszon idegesek,ha én betartom a 70-es táblát,és előznek is le,de ezt valahogy nem tudom megérteni,hogy hogy lehet valaki ennyire türelmetlen,ha a körforgalomnál amúgy is elsőbbséget kell adnia?
Ti betartjátok a sebességkorlátozást minden esetben? Az általam leírt helyzetben ki mennyivel ment volna?
Köszi az eddigi válaszokat,nagyon örülök,hogy legtöbben megértettétek a mondanivalómat.
Én nem akarom senkire ráerőltetni a szokásaimat,sem egyebeket,nagy forgalomban még nem is vezetek,mert tudom hogy béna vagyok,és nem akarok senkit feltartani.
Azzal is tisztában vagyok,hogy valaki a rossz úton is megy 120-szal,meg hogy egyesek előznek a kanyar előtt,majd rájönnek,hogy kanyar és fékeznek előttem. Azt is megértem,hogyha lassan döcögök,és akkor tolnak le,meg levillognak,én csak azt nem értettem igazán,hogy miért volt rám ideges,amikor a 40-es tábla az ő KRESZ óráján is 40-es tábla volt,a fekvőrendőr egy bizonyos sebesség fölött már "érezhető", és a körforgalom előtt azért illene lassítani. És direkt ezért hangsúlyoztam ki,hogy én sem álltam meg az elsőbbségadás táblánál,láttam hogy nincs a körforgalomba senki,és már tűztem is befele.
“Az ilyen korlátozásokat lazán kell kezelni”
Aha, és honnan tudod, hogy melyik táblát miért rakták ki, elárulnád? Mert lehet, hogy idegesít egy 30-as tábla egy amúgy 50-nel is gond nélkül abszolválható kanyarkombináció előtt, de a kanyar közepén vár rád egy alig belátható kijárat a téeszből. Ha ott pont eléd csámpàzik egy pótos IFA, akkor lehet hiába fékezel már. És ha naponta tízszer is elmész ott gond nélkül, még mindig lehet, hogy a tizenegyedik alkalommal jön ki onnan valaki.
Ugyanígy lehet, hogy a körforgalom előtti 50-es korlátozás hossza látszólag indokolatlan, de ha egy extrémebb forgalmú napon jobban visszatorlódik a sor, màris nem mindegy, mennyivel érkeznek arra a szakaszra. Szerintem annyira minimális időveszteség az ilyen tábláknál a számodra természetesnél hamarabb visszavenni a tempóból, hogy kár emiatt begyűjteni egy csekket vagy rosszabb esetben összetolni a sort.
Én szeretem betartani a sebesség határt, de Pesten pl sokszor haladok 60-65-el 50es táblánál, mert mindenki más így halad. Ha lassabban mennék, feltartanám a forgalmat kb 😄 Csúnya dolog, de tényleg sok esetben a forgalmat kell nézni. Ahol meg nincsenek sokan, ott meg mindig mindent betartok.
Főúton is akkor megyek gyorsan ha csak egyedül vagyok az úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!