Szerintetek mennyi idő van még hátra, hogy az önvezető kamionok "átvegyék az utakat"?
Még 10 évet annak, hogy a kamiont teljes mértékben a sofőr vezeti.
Utána egy átmeneti 10 évet, amikor a sofőr már "csak" azért ül a kamionban, hogy vészhelyzetben beavatkozzon (kb. ahogy most egy Tesla robotpilóta működik).
20 év múlva szerintem már sofőr nélkül fognak a kamionok járni. Legalábbis az autópályákon bizosan, maximum a pályák mellett lesznek (amúgy is ott vannak jórészt) a DEPO-k, ahol átveszi a rakományt majd egy valódi emberi sofőr és kiszállítja a városokba.
Soha az élteben nen szoritják ki az embert a robotok . Van egy gikszer a robot le tilt az ember meg akkor keres más meg oldást de akkor is meg oldja
Robotnak ki lyukad a kereke na azt magától nem cseréli ki meg nem áll be a kutra tankolni
"Soha az élteben nen szoritják ki az embert a robotok"
Ültél metrón mostanság barátom? Majd nézd meg hány sofőr ül a szerkezet elejében...
" Van egy gikszer a robot le tilt az ember meg akkor keres más meg oldást de akkor is meg oldja "
A robot nem "tilt le" és annak az esélye, hogy gixer legyen már most is jóval kevesebb, mint egy emberi sofőrnél, pedig még gyerekcipőben jár a technológia. A gép nem fárad el, nem hibázik, nem mér fel rosszul helyzetet.
"Robotnak ki lyukad a kereke na azt magától nem cseréli ki meg nem áll be a kutra tankolni"
A tankolás könnyedén áthidalható nagyobb tankkal (mondjuk, mert mag a pilótafülke, mint olyan teljesen feleslegessé válik). A nyugati "civilizált" világban meg már manapság sem a sofőr cserél kereket, hanem hív egy autómentőt vagy gumist. Ezt a gép is meg tudja tenni.
Remélem a te munkádat is majd a robotok végzik.
Ha a robotok ilyen kur.a jók, minek ember a földre?
Nem megsértődni kell, hanem többre használni a fejed annál, mintsem, hogy ne csússzon a szemedbe a kalap és elfogadni a tényeket.
Nem rosszindulatból írtam amit írtam, tökéletesen hidegen hagy, hogy egy robot vagy egy ember vezet egy kamiont. Viszont ebbe az irányba megy a világ. Ha az én munkám is kiváltja egy robot majd akkor én is keresek más munkát, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!