Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az lenne a kerdesem hogy a...

Az lenne a kerdesem hogy a zsákutcában lehet a a fűre vagy félig a fűre parkolni semmilyen tiltó tablat nem latok es utanna olvastam de nem lattam akadalyat de közben van a zöld terület ami alapjan elvontatják az automat?

Figyelt kérdés
Erden a kos károly szakképző iskola mögött van egy szabadsag ter nevű zsakutca es az azzal szembeni parkolot csinaljak ezert oda nem lehet allni autoval igy nincs mashol hely
2017. szept. 11. 00:29
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
A zöldterületre parkolást a helyi önkormányzat tilthatja.
2017. szept. 11. 06:25
 2/6 anonim ***** válasza:
86%
A zsákutca ugyanolyan utca, mint a többi, mármint a szabályozást tekintve. Ne úgy keresd, hogy parkolás zsákutcában
2017. szept. 11. 06:53
 3/6 anonim ***** válasza:

A váraokási szabályok között nincs kitüntetett helyen a zsákutca, ezért ez érdektelen.

A várakozási tilalom az úttestre vonatkozik, ha nincs alatta kigészítő tábla.

Tehát az úttesten nem várakozhatsz. Járdán sem, kivéve, ha megengedett.

Padkán várakozhatnál. A zöld terület nem szerepel a KRESZ-ben, de rendszerint helyi rendelet tiltja az ott várakozást.

Nem ismerem a helyet, de általánosságban gondolj bele, milyen károkat okozhat egy autó a gondozott zöld területben.

Persze vannak elvadult füves-gazos részek, ahová lehetne állni, de gyakran ilyen helyen is tiltja az önkormányzat.

2017. szept. 11. 11:00
 4/6 veterán vas ***** válasza:
34%
Talán tájékozatlan vagyok, de a KRESz szempontjából semmilyen összefüggésről nem tudok, a zsákutcában és/vagy füves területen parkolás között.
2017. szept. 11. 14:57
 5/6 A kérdező kommentje:
2017. szept. 11. 20:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Hat ma egy picit belaktuk a helyet ha a linket meg lehet nyitni akkor larhatjatok hogy ennyi tábla van kint es álltalában ezelőtt nem nagyon allt ott auto ezert gondoltam megkerdezem itt is ma nem buntettek meg senkit meglatjuk a többi nap a válaszokat meg köszi mindenkinek :)
2017. szept. 11. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!