Az lenne a kerdesem hogy a zsákutcában lehet a a fűre vagy félig a fűre parkolni semmilyen tiltó tablat nem latok es utanna olvastam de nem lattam akadalyat de közben van a zöld terület ami alapjan elvontatják az automat?
Figyelt kérdés
Erden a kos károly szakképző iskola mögött van egy szabadsag ter nevű zsakutca es az azzal szembeni parkolot csinaljak ezert oda nem lehet allni autoval igy nincs mashol hely2017. szept. 11. 00:29
1/6 anonim válasza:
A zöldterületre parkolást a helyi önkormányzat tilthatja.
2/6 anonim válasza:
A zsákutca ugyanolyan utca, mint a többi, mármint a szabályozást tekintve. Ne úgy keresd, hogy parkolás zsákutcában
3/6 anonim válasza:
A váraokási szabályok között nincs kitüntetett helyen a zsákutca, ezért ez érdektelen.
A várakozási tilalom az úttestre vonatkozik, ha nincs alatta kigészítő tábla.
Tehát az úttesten nem várakozhatsz. Járdán sem, kivéve, ha megengedett.
Padkán várakozhatnál. A zöld terület nem szerepel a KRESZ-ben, de rendszerint helyi rendelet tiltja az ott várakozást.
Nem ismerem a helyet, de általánosságban gondolj bele, milyen károkat okozhat egy autó a gondozott zöld területben.
Persze vannak elvadult füves-gazos részek, ahová lehetne állni, de gyakran ilyen helyen is tiltja az önkormányzat.
4/6 veterán vas válasza:
Talán tájékozatlan vagyok, de a KRESz szempontjából semmilyen összefüggésről nem tudok, a zsákutcában és/vagy füves területen parkolás között.
6/6 A kérdező kommentje:
Hat ma egy picit belaktuk a helyet ha a linket meg lehet nyitni akkor larhatjatok hogy ennyi tábla van kint es álltalában ezelőtt nem nagyon allt ott auto ezert gondoltam megkerdezem itt is ma nem buntettek meg senkit meglatjuk a többi nap a válaszokat meg köszi mindenkinek :)
2017. szept. 11. 20:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!