Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Rossz oktató autó miatt nem...

Rossz oktató autó miatt nem fog menni a vizsga?

Figyelt kérdés
Tudok már nagyjából vezetni, apám autóját finoman tudom kezelni, sose fulladok le stb. viszont az oktatóm autója elég rossz. A kuplung kőkemény és egyszerűen nem tudom finoman kezelni, ami ahhoz vezet hogy lefulladok mintha most kezdeném. Hogy lehet egy ilyen autóra ráérezni, vagy van valami egyéb tanácsotok? :(

2017. szept. 7. 14:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy lehet ráérezni, hogy nem apád autóját vezeted.
2017. szept. 7. 14:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy amíg nincs jogsid, addig csak az oktató autóját vezeted.

Amúgy nekem swiftem van, férjemnek Nivája. Nem fulladok le, ha az öreg ladát kell vezetnem (pedig az sem egy finom kocsi...).

SZóval nem az oktató autója rossz, hanem te nem tudsz vezetni.

A jogsit nem apád kocsijára adják majd, azt ugye tudod???

2017. szept. 7. 14:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg, nem rosszból mondjuk. Az oktatás ideje alatt nem szabad más autót vezetni, mert még rutintalan vagy, és nem tudod megszokni a különböző fogáspontú kuplungokat, váltókat, stb. Csak az oktató autójára koncentrálj, kérd meg az oktatód, hogy egy órán gyakoroljátok csak az elindulást. Kuplungot lassan engeded a fogáspontig, mikor eléred, akkor adsz egy kis gázt. Tartod a kuplungot 2 másodpercig fogásponton, majd nagyon lassan teljesen felengeded. Közben persze végig nyomod a gázt. Így tuti nem fulladsz le. Persze ha kemény a kuplung, ez kicsit nehéz, de ezért kell gyakorolni.
2017. szept. 7. 15:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne keverd az autókat!

Elárulom neked a kemény kuplung a normális!

Vajpuha kuplunggal utoljára megboldogult apám trabiját vezettem.

2017. szept. 7. 15:43
 5/8 A kérdező kommentje:

Utolsó előttinek:

Nem így tanítja, pedig tudom, hogy ezt kéne... Felpörgetteti a motort és utána kell ráengednem a kupungot, ezért is nem megy. Ha úgy csinálnám, ahogy kell menne...

2017. szept. 7. 23:18
 6/8 A kérdező kommentje:
Többieknek pedig, tudtam, hogy ebből lesz egy kis felháborodás. Csak magánterületen és biztonságos körülmények között vezetek más autót, nem csak apámét, hanem egy több mint 30 éves darabot, ami bizony sokkal puritánabb, mint az oktatóé, mégis könnyen megy vele az elindulás.
2017. szept. 7. 23:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor válts oktatót, és oktatóautót.
2017. szept. 8. 08:41
 8/8 A kérdező kommentje:

30 óra után:

g*ci de hülye voltam :D

2017. nov. 6. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!