Miért nem tudunk nagy átlagban parkolni, tolatni?
Parkolás és tolatás nagy probléma tapasztalatom szerint: az emberek 60% (a nők 90%) nehezen/vagy egyáltalán nem tud parkolni,tolatni. Merőleges hátra parkolásnál még csak-csak beszenvedi magát néhány ember(max. nem lesz középen,nem lesz párhuzamos),de a párhuzamos hátra parkolás lehetetlen küldetés.
(Én friss jogsis vagyok.Forgalomban még nem vezetek,mert szokom az autót-más mint a tanulóautó. Mindig is rosszul ment a vezetés,nincs hozzá különösebb érzékem.Ehhez képest parkolások nagyon jól mentek. Nagyon szerettem hátra merőleges parkolást csinálni,hátra párhuzamos már kissé megizzasztott,de rájavítással általában az is szokott sikerülni.)
Családtag nálam tipikus: előre nagyon ügyes,gyors,ritmusos,nem tartja fel a sort,balesetmentes,de parkolni csak és kizárólag orral. Merőlegesnek még csak-csak nekiállna egy kihalt parkolóban,de párhuzamost még itthon gyakorlásként sem próbálná meg 2 műanyag valami közé sem.
Felajánlottam a segítséget,hogy átbeszéljük,elmondom,hogy nekem hogy tanították,azonban mereven ellenáll,ő ezzel nem akar idegeskedni,ahogy eddig tudott 2 kört menni parkolóért,ezután is tud nagy helyet keresni.
Másik kedvenc:tanulóautóval parkoltunk tolatva forgalmas parkolóban, kedves ember rémült arccal nézett rám,nézte végig a beállást,és azon rettegett,hogy mikor töröm össze a másik autót.És nem,nem feltűnésmentesen ült az autójában,hanem beállt mögém és bámulva nézett. Beparkoltam,elment.
Szerintetek miért ilyen nehéz? Kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban? Ismerősök,barátok,családtagok parkolnak hátramenetben,tolatnak? Miért nem akarják sokan megtanulni,vagy megpróbálni,gyakorolni sem?
Nekem sosem volt bajom a parkolassal, naponta hattal allok be, sokkal jobb is mint orral.
A tobbseg egyszeruen nem erzi az autot es nem is akar gyarkorolni. Ez van.
Mondjuk en is inkabb megvarom, amikor latom, hogy mellem allnak be... Sosem lehet tudni ki vezet eppen.
Én kifejezetten szeretek tolatva parkolni, jobban, mint előrefelé. Párhuzamos parkolásnál egyszerűbbnek érzem, mert a tükörben tökéletesen látni a járdaszegély távolságát is.
Merőleges parkolásnál meg mindegy, ott nem érzem a különbséget, hogy hátrafelé vagy orral állok be. Persze mondom ezt most már 22 éves vezetési rutinnal.
Lehet hogy a szerencsésebbek közé tartozom, és sokat gyakoroltam a hátrafelé parkolást.
Nálam alap, hogy merőlegesen csak hátrafelé állok be. Ha valahonnan el kell menni, mindig az legyen az egyszerűbb.
Sok szempontból jó megtanulni biztosan tolatni, lehetőleg tükörből.
Nékem mondjuk muszáj volt, mert az elmúlt 25 évben szép lassan híztak az autók. Otthon, kertbe beállás (nem csak kapu kérdés, hanem 10 méter hosszan házfal és kerítés határol. Az elsőnél még 20-20 centi a tükrök mellett. Másodikál 10-10, harmadiknál kerítésáthelyezés, megint 15-15, negyediknél 5-5 centi hely, és nincs lehetőség bővülni...
Vagy megtanul az ember tolatni, vagy haverkodik a fényezővel. Az elsőt választottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!