Miért jók az egyenrangú útkereszteződések? (Táblával spóroláson túl? )
Figyelt kérdés
Feleslegesen bonyolultak, olykor szerintem logikátlanok és megakasztják a folyamatos haladást.
Néhány községben látni, hogy inkább "macisajt" van a legtöbb kereszteződésben.
2017. aug. 12. 15:24
1/11 anonim válasza:
Az egyenrangú útkereszteződések azért jók, mert a gyér forgalmú utakat értelmetlen táblával televerni. Egyébként annyira nem forgalom akasztók, mert a kihaltabb részek egyenrangúak áltlaában csak.
2/11 anonim válasza:
Számos helyen pont ez a szerepük, hogy megakadályozzák a folytonos haladást, és így ne lehessen büntetlenül száguldozni.
3/11 anonim válasza:
1. "Ingyen" van.
2. Lakóövezetben nem tudsz nyugodtan száguldozni. De sokkal kellemesebb egy fekvőrendőrnél.
Viszont egyáltalán nem túl bonyolultak és logikátlanok. Vagy akinek a jobbkézszabály bonyolult, az adja le a jogsiját.
4/11 A kérdező kommentje:
Egy átlagos 30-as zóna tele van fekvőrendőrökkel.
2017. aug. 12. 17:16
5/11 anonim válasza:
Nálunk lakó-pihenő övezetben (végig 20-as korlátozás ugye) alig van fekvőrendőr, talán kettő az egész környéken, viszont cserébe minden utca jobbkezes. Így itt ezzel is igyekeznek mindenkit a kereszteződésekben való lassításra ösztönözni, ami nem is baj szerintem, mert van óvoda, iskola a környéken, és így gyerekek is mászkálnak az utcán.
6/11 A kérdező kommentje:
Wekerletelepen és a József Attila Ltp-n egymást érik a fekvőrendőrök, de ahol lakom, VIII. kerület, friss 30-as zóna - itt is sok fekvőrendőr van, sok vadiúj, sok régi. Van egy út, ami egyértelműen a lakótelep főútja, de évtizedek óta jobbkezes, azon sem lehet végigmenni egy lélegzetvétellel....
2017. aug. 13. 13:59
7/11 A kérdező kommentje:
Vizsgakérdés: mi történik akkor, ha egy egyenrangú útkereszteződéshez mind a 4 irányból egyszerre vagy öt autó érkezik?
2017. aug. 25. 16:59
8/11 anonim válasza:
Akkor a jobra kanyarodó megy először utána meg jobb-kéz. Ha meg mind egyenesen megy ,akkor valaki elengedi az egyiket és utána megint jobb-kéz.
9/11 A kérdező kommentje:
Össze-vissza mentek és kanyarodtak. Leszálltam a bringáról és inkább áttoltam köztük.
2017. aug. 25. 18:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!