Egyenrangú út keresztözédesben, négy jármű érkezik. Mindegyik egyenesen folytatja tovább az útját. Hogyan oldják meg az elhaladást?
* Keresztezödésben.
Bocsánat az elirásért.
Ez szinte csak elméletben létezik. Mert ilyen kereszteződés max kihalt részeken fordulhat elő, de még ott sem nagyon vannak ilyenek. Ha igen, akkor kizárt, hogy pont egyszerre érjen oda 4 autó. Az egyik biztos legalább 20 méterrel le lesz maradva.
Ha mégis megtörténik ez a bravúr, akkor valaki úgysem fogja tudni a szabályt, ezért mindenki elenged mindenkit.
Viccet félre téve.
Elméleti feladvány.
Lehet hogy a valóságban nem fog elöfordulni.
De ha mind a 4 autó egyenesen akar menni,egyenrangú keresztezödésben. Akkor szerintem az lesz hogy kölcsönös udvariasság alapján elengednek egy autót. És a többi 3 jármű a jobb kéz szabály szerint halad tovább.
Na most nekem be akarja magyarázni egy tag.
Hogy az egyik autó kiteszi az elakadás jelzőjét,és a többi 3 elhalad jobb kéz szerint,majd utoljára az aki ki tette a jelzőjét..
Csak szerintem baromság ez?
Gondoltam fel teszem a kérdést hátha csak én tudok valamit rosszul.
#5-ösnek:a Kraz valóban nyrő..jártam vele, még én is féltem
a kérdezőnek: ez nem elméleti kérdés, mert itt a kerületben naponta előfordul néhány ilyen szitu.
ezt úgy oldom meg, ha a tekintetekből leveszem, fingjuk sincs mi a teendő, akkor parketta, és megköszönöm, hogy ilyen udvariasan átengedett a nekem jobbos..aztán a probléma feloldva.
Elakadásjelző? Én nem is értem mit akarna.
Minden nap számtalanszor előfordul, hogy integetünk, mutogatunk egymásnak, hogy menj, vagy köszi, stb. A sofőrök ezzek vannak megszokva. Elakadásjelzővel csak megköszönni valamit, vagy bocsánatot kérni szoktunk. Az elakadás jelzésen kivül.
Ez az elakadásjelzős dolog überfasság. Ilyen nincs.
A gyakorlatban a vezetők nagy részének fogalma sincs hogy működik egy jobbkezes kereszteződés. És vagy elengednek mindenkit, vagy belerongyol a kereszteződésbe.
A belerongyolósnak van elsőbbsége.
"Elakadásjelzővel csak megköszönni valamit, vagy bocsánatot kérni szoktunk. Az elakadás jelzésen kivül."
Illetve még használják sokan a "tudom, hogy tilos itt megállnom, de leszarom" jelzésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!