Félek kimenni az utcára, mert elütött egy autó?
Kb 1 hónapja történt, hogy egy autú nekem jött, de a kezemmel ki tudtam védeni, hogy ne a fejem csapódjon a kocsi oldalához. Semmi sem történt, ami nagyobb baj lenne, csak a könyököm zúzódott meg. Félek kimenni az utcára, mert véggiggondoltam mi lenne, ha megint megtörténik, és nem lesz ekkora szerencsém. Mit javasoltok? Hogy lehet ezt leküzdeni?
13/L
Ki volt a hibás a balesetben? Miért következett be?
Ha te, akkor változtatnod kell a közlekedési szokásaidon.
Pl. nézz körül mindig kétszer, csak akkor lépj le a zebrán kocsi elé, ha felvetted a szemkontaktust a vezetővel és biztos vagy benne, hogy meg fog állni, stb.
Elsőnek igaza van: elsőbbséged akkor van, ha megadják! A sofőrrel szemkontaktust kell felvenni, mert ha belenéz a szemedben, akkor észrevett, ha csak tekintget az autóüvegen kifelé, akkor nem!
A félelem leküzdésében nagyon fontos, hogy határozottan merj kimenni az utcára és határozottan meggyőződj arról, hogy átengednek a zebrán például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!