Miért nincsenek csak magánhangzókból álló rendszámok? Pl: EIA-123
Figyelt kérdés
És miért nem látni O kezdetű rendszámokat? (bocs, épp ma láttam egyet, életemben először, de az is 2 betűből és 4 számjegyből állt, és valami batár katonai teherautón volt.2017. júl. 24. 12:30
1/8 anonim válasza:
Az "o" betűt azaert hagytak ki es jött az "n" utan a "p" mert könnyen összekeverhető lett volna a nullaval!
2/8 anonim válasza:
Kérdező, OT rendszámot láttál, ami az oldtimer (30 év feletti) autókra kérhető.
3/8 Koplárovics Béci válasza:
Ha O-val kezdődő kétbetűs volt, az valószinűlet OT-s volt, azaz OldTimer autó.
EAA rendszámot biztosan láttam már, meg IAA-t is, tehát van csak magánhangzós.
Egyébként:
Rendszám: EIA-123
Gyártmány: OPEL
Típus: T92/KOMBI
Szin: KÉK
A jármű körözés alatt áll? NEM
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás adatai: A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) állásfoglalása alapján adat nem adható ki.
Forgalmi adatok: -
Egyéb: A lekérdezett jármű forgalomban van
:)
4/8 A kérdező kommentje:
Marcello Gandini:
Ez logikus magyarázatnak tűnik, csak akkor a többi betűnél miért nem hagyták ki? Ha monjuk OEX nem lehet, akkor miért lehet EOX ?
Utolsó:
Hol lehet megtudni ezeket egy rendszám alapján? Ez érdekes.
2017. júl. 24. 13:05
5/8 Koplárovics Béci válasza:
Ügyfélkapun tudod megnézni. Kell hozzá a teljes regisztráció okmányirodában/kormányablakban.
7/8 eddiboy válasza:
Külön díjas rendszámban választható O-val kezdődő is, én már láttam 000-999-et. Amúgy hülyeség,hogy kihagyták, senki nem gondolná, hogy az elején a betűk előtt egy nulla van.
8/8 Koplárovics Béci válasza:
Igen, ezen én is gondolkodtam, hogy az elején 0-nak lehet nézni az O-t. A 2. és 3. helyen ugyanúgy lehet 0-nak nézni, mégis olyan rendszámok meg vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!