Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Rettegek az autóban, mit...

Rettegek az autóban, mit lehetne tenni ellene?

Figyelt kérdés
Ha utasként ülök az autóban szinte rosszul vagyok mert mindig azt hiszem , hogy valami történni fog, pl áttér a szembejövő a mi sávunkba, vagy letérünk az útról. ( Pedig tudom , hogy a kollégám az jól vezet.) De ha én ülök a volánnál akkor tök nyugodtan természetesen vezetek. Ismerőseimnek nem merem elmondani , hogy miért kerülget a rosszul lét mikor éppen az anyós ülésen vagy hátul kell helyet foglalnom. Kis koromban volt egy autóbalesetem de arra már nagyon kis foltokba emlékszek. Ez okozhatja bennem esetleg a félelmet ?
2017. júl. 18. 19:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, okozhatja.

Ha nem te vezetsz, akkor aludj vagy foglalkozz valami mással, ne az utat nézd.

2017. júl. 18. 19:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Nehéz azt mondani egy vezető sofőrnek, hogyha nem vezet, hogy aludjon és ne figyeljen. Ha én nem vezetek ugyanúgy figyelek, ha előre ülök és ugyanúgy fáradok tőle. Maximum mindig hátra kell ülnöd, hogy kevesebbet tudj nézelődni előre. Amúgy én is jobban szeretem, ha én vezetek, mint más. Hiszen magában mindenki jobban bízik ugyebár. Én például tudom magamról, hogyan kerüljek ki 1-1 balesetet. Volt már rá példa az életem során nem egyszer, tehát már rutinból is sikerülhet. De, ha egy tapasztalatlanabb ember vezet aki még balesetet sem látott soha, az lehet rosszul reagálni bizonyos helyzeteknél. Például kiszalad egy állat az útra ő meg elrántja a kormányt le az útról bele a fába. Végzetes hiba például.
2017. júl. 18. 21:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Én ha vezetek akkor vagyok így, mennyire különbözők vagyunk. Igen a tehetetlenség amit érzel, ez traumára vezethető vissza. Mint írták is, ne az utat nézd, mobilozz, olvass stb.
2017. júl. 18. 21:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Sőt az emberek annyira sokkba esnek egy-egy pillanatnál. Például. Frontális ütközés volt előttem én sikeresen kikerültem. Szembe jövő forgalomban mindenki lehúzódott és csak áll és nézett. Egyedül én szálltam ki azonnal és mentem segítséget nyújtani illetve a hatóságokat értesíteni. Senki más nem tette meg. Azt sem tudták mit kell tenni. Az ilyen embereknek nem való a vezetés például. A vezetésben az is benne van, hogy másnak segítséget nyújts. Ezt oktatják is.
2017. júl. 18. 21:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Buszozz B+ 😂
2017. júl. 20. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!