Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi van akkor ha a rendőr...

Mi van akkor ha a rendőr hamis indokkal akar megbüntetni? Többi lent!

Figyelt kérdés
Tegnap mentünk a barátnőmmel vidékre szüleimhez amikor 2 rendőr félre intett. Nyugodtam kiszálltam mert tudtam hogy papírok megvannak, lámpák jók, nem jöttünk gyorsan, bevagyunk kötve. Kiszálltam megmutattam a iratokat, kérdeztek pár dolgot válaszoltam, aztán mondták hogy rendeben mehetünk csak legközelebb a kishölgy is legyen bekötve. Visszakérdeztem hogy: tessék? Erre ilyet szólnak hogy a fehér trikóján egyből kiszúrták hogy nincs bekötve de nem baj most elnézik mert ismerik a szüleimet. Úgy felidegesítettek ezzel mert mind2en bevoltunk kötve mert mindig bevagyunk ők meg próbálták elhitetni velem hogy a barátnőm nem volt, pedig mikor kiszálltam a kocsiból akkor is ránztem és láttam hogy bevolt. Oké most nem történt semmi de mi lett volna ha megakartak volna büntetni amikor tényleg bevoltunk kötve csak ők máshogy látták?

2017. júl. 15. 18:58
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Sehogy nem tudod bizonyítani, kivéve ha nem vagy olyan figyelmes mint én, kettő kamera van a kocsimba 1 az utat nézi 1 meg utasokat ( engem is ) meg hátra is lát. Ez bizonyít, más így nagyon nem...
2017. júl. 15. 19:02
 2/5 anonim ***** válasza:
74%

Ha a barátnöd be volt kötve, amikor a rendörökkel beszéltél, akkor nem szólhatnak semmit.

Azt meg, hogy elötte nem lett volna bekötve, minimum valamiféle képpel kell nekik igazolni.

2017. júl. 15. 19:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez így eléggé sántít.

Miért hazudna a rendőr, ha még csak meg sem akar büntetni?

Több mint 20 éve vagyok rendőr, de egyszer sem kellett hazudnom egy büntetéshez - annyi a tényleges szabályszegő, hogy a legtöbb valós szabálysértéssel sincs sem időm sem energiám foglalkozni, nemhogy még azzal szórakozzak, hogy kitaláljak olyan szabálysértést, amiért nem is akarok büntetni.

De, ha igaz: annyit tehetsz, hogy nem fogadod el a helyszíni bírságot, és ha feljelentenek, akkor a szabálysértési eljárásban próbálod meg az igazad érvényesíteni. Ha nincs szerencséd, akkor az autójukban volt kamera, amit vette is az intézkedést, vagy az úton volt forgalomfigyelő kamera, ami rögzített képet rólatok.

2017. júl. 15. 19:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem fognak megbüntetni olyan miatt, amit nem tudnak bizonyítani. Nem véletlenül vannak ők is felszerelve kamerával. Szerintem csak rosszul látták és segíteni akartak. Egyébként meg felírod az adataikat és panaszt teszel, ha valami gond van.
2017. júl. 15. 19:25
 5/5 anonim ***** válasza:
48%
Nem ismered el a büntetést.... ha a rendőrök feljelentenek, akkor majd a biróságon fogod bizonygatni.... nincs ebbem semmi... a lenyeg, higy nem ismered el....
2017. júl. 16. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!