Jogositvany leanykori néven?
Figyelt kérdés
Szeptemberben lesz az esküvöm,felveszem a parom nevet.A gond csak az,hogy esküvö utan par napom van elintezni a papirokat.A legnagyobb problema a jogositvany.Szemelyigazolvany nem problema,küldik utanam az ujat postan addig van utlevelem.Csak azert irom mert külföldön dolgozom es esküvö utan mar nem tudok ez evben hazamenni.A jogositvanyom ha normalisan csinaltatnam több het lenne.szüksegem van a jogsira munka miatt.Van Pesten a Központi Hivatal ugy tudom van 24 oras jogsi.Ez mennyire igaz?hogyan müködik.ha felmegyek hetfön kedden mar kesz a jogsi?vagy ennek is több nap a menete de megse több het?ha tenyleg 2 napon belül megkapnam az szuper lenne.de ha ez nem müködik,es megtartom a leanykori nevemen a jogsit,de lesz szemelyigazolvany es mindig nalam lesz a hazassagi papir abbol lehet problema?tudom h jo lenne megcsinaltatni de 2-3 napom van h elkeszüljön jönnöm kell vissza.Szerintetek mit tegyek??volt valaki hasonlo helyzetben??2017. jún. 1. 11:37
1/3 anonim válasza:
Igen, nekem tavaly volt az esküvőm. Én megőriztem a "régi" nevem, nem kellett semmiből újat csináltatnom. :-)
2/3 A kérdező kommentje:
en nem szeretnem emiatt megtartani a nevem.ez a problema :)
2017. jún. 1. 12:33
3/3 anonim válasza:
Már réges-régen nem 30 nap az ügyintézési határidő, hanem csak 8 nap. Az is mindegy, hogy hol adod be az igénylést, vidéken nincs sorállás, míg a Visegrádi utcában néha 2 óra a várakozás a nepperek miatt. Személyes átvétellel már 3-5 nap alatt, de postázva több mint egy hét mire megkapod az új jogsit.
Ha sürgős kérhetsz ideiglenes jogsit az rögtön kész van, de nem biztos, hogy mindenütt elfogadják.
Menjetek egy héttel korábban az anyakönyv vezetőhöz, aláírtok, megkapod a házassági anyakönyvi kivonatot és mehetsz jogsit csináltatni. A násznépnek mag ott lesz a templomi szertartás.
Ha külföldön dolgozol, miért nem honosítod ott a jogsidat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!