Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Buszt, taxit lattatok már...

Buszt, taxit lattatok már szabálytalankodni? Mit tett?

Figyelt kérdés
Őket nem kapják el?
2017. máj. 18. 15:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez tényleg gyakori kérdés. sokszor feleltem már én is ilyenre.

Naponta többet is. Taxis megfordul zárón (más is), taxis átmegy a zárón, taxis rám dudál kanyarodva a zebrán, taxis feláll a járdára, taxis a zebrán áll stb.

Busz nem áll meg a zebránál, nem tart kellő oldaltávolságot a kétkerekűek mellett. Bringásnak nem ad elsőbbséget stb.

Taxist láttam már büntetni (utas voltam), s nem is azért, amit tett, hanem magasabb tarifás dolgot kamuzott a rend őre. Elismerte, mert csak nő az összeg, mondta.

2017. máj. 18. 15:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Buszos nem ad elsőbbséget balra kanyarodáskor a jobbra fordulónak, ugyanarra a védett útra kanyarodva.
2017. máj. 18. 15:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Legutóbb ma, nem engedett át egy gyalogost a zebrán, aztán nem indexelt a buszmegállóból kifelé jövet (mentségére szóljon, ez a szabálytalansági forma nagyon ritka, most talán kicsit figyelmetlenebb volt), illetve egy biciklis mellett nem megfelelő oldaltávolsággal haladt el. Utas voltam a buszom, ezek a szabálytalanságok majdnem mindig előfordulnak.
2017. máj. 18. 16:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Buszt párszor láttam már, de amúgy többnyire szabályosak. Taxisokat meg napi szinten látok szabálytalankodni. Zebránál ha látja,hogy lelép a gyalogos, és még bőven elengedhetné, akkor gyorsan beletapos, maradjon a gyalogos a helyén, leteszi az utast megállni tilos helyeken, megfordul záróvonalnál, nem indexel, ha látja, hogy pirosra vált a lámpa, hiaba van még a féktáv többszörösére, beletapos a gázba, hogy még átmenjen, kevésbé frekventált helyeken tisztán pirosozik. Sorolhatnám még...
2017. máj. 18. 16:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha a kérdezőnek lenne jogsija, sőt buszt is vezetne, akkor tudná, hogy ilyent nem kellene kérdezni.

a bukósisak nélküli postást sem cseszegetik, mert kézbesítés közben macerás lenne le-fel tenni két porta között...ezt a rendőr is tudja, ezért elfordul, és nem is látta.

2017. máj. 18. 17:10
 6/7 Barbell Deadlift ***** válasza:
Miért ne szabálytalankodnának? Nekik nem szabd, vagy a nem busz és taxi sofőröknek? Mindenki szabálytalankodik, és mivel ezek a sofőrök napi 100-200-300 km-et vezetnek, nagyobb esély van rá, hogy szabálytalankodnak. A rendőrök meg ugyan úgy büntetnek (legalábbis taxisofőrt).
2017. máj. 25. 16:23
 7/7 Barbell Deadlift ***** válasza:
*csak a nem busz és taxi sofőröknek?
2017. máj. 25. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!