Szokta valaki használni a szélárnyékot huzamosabb ideig?
Lehet-e / Erdemes-e pl egy teherauto szelarnyakaban huzamosabb ideig kozlekedni? Itt inkabb fizikai oldalrol kozelitem meg a kerdest mintsem szabalyossag szempontjabol.
Multkoraban dombnak felfele "felhuzott" egy teherauto, mivel elg kozel voltam hozza.
Én szoktam, főleg az öreg furgonommal, aminél elég jelentős a légellenállás (120 felett a 8 literes fogyasztás 10 literre emelkedik.)
Kamion mögött 7-7,5 körül eszik.
"Én le tudtam menni 2 liter/100 kmes fogyasztásra kamion mögött."
Egy Andersen veszett el benned!
Valamennyivel nyilvan csokken a fogyasztas,de egyaltalan nem extrem mertekben,cserebe meg jo kis kavicszáport kap az autod eleje!
#1, legközelebb ne szedj be fogalmazásgátlót, mert hülyeségeket irkálsz.
Az hihető, hogy 2 literrel csökkent a fogyasztás. Az nem annyira, hogy 2 litert fogyasztottál, mivel egy átlag autó alapjáraton fogyaszt óránként fél litert, ha megy a klíma és a fényszóró, akkor óránként egy litert. A másik egy litertből te sosem fogod tolni a bódét egy kamion mögött sem 90-el.
Nekem 90 körüli tempónál enne kb. 7 körül, egy autónyi követési távolsággal ez lemegy 5-re, csak kicsit fárasztó végig úgy vezetni, hogy az ember vészfékezés-készenlétben van.
Csak azert jutott eszembe, mert megtettem a 3500km-es utat 3.5 nap alatt es elgondolkodtam nem e jartam volna jobban ha beallok egy roadtrain moge es "vegighuzatom" magam kozel az egesz uton. A leghosszabb egyenes kb 150 km hosszu volt, igy ott ilyen problemam se lett volna hogy faraszto. Volt szakasz ahol fel oraig nem lattam senkit.
Koszonom a tapasztalatokat mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!