Be szabad lépni villanypásztorral elkerített részre?
Figyelt kérdés
Ha egy mező szélén végig van húzva egy villanypásztor, az elkerített rész valamiféle legelő, és nincs kinn tábla, hogy belépni tilos, illetve semmi és senki mondott ilyet, akkor oda be szabad lépni pl. egy túra alkalmával, vagy ha ki megyek futni a mezőre?2017. ápr. 18. 21:48
1/7 anonim válasza:
Nem, de megpróbálhatod, hogy megtudd lesz-e valami következménye.
2/7 A kérdező kommentje:
Egyszer voltam már ott, de ahogy láttam valakit messziről, azonnal ki is jöttem, de az is csak éppen sétálgatott arrafelé. Néha egy-két terepjáró is megy arrafele (bent a területen). Nemhiszem hogy valami őrség féle, mert soha nem jöttek hozzám és csak random mentek bent tehát nem a kerítés mentén. És ha esetleg lenne következménye, az mi lenne? Mondanák, hogy nem szabad vagy több?
2017. ápr. 18. 21:58
3/7 anonim válasza:
No de a villanypásztor az nagyjából a magánterület határa. Szolgalmi jogod van, vagy egyszerűen megsérted a törvényeket? És hogy mész be, kiakasztod a kapunál? Vagy átugrod/átbújsz alatta?
4/7 anonim válasza:
A villanypásztor nevében benne rejlik a funkciója.
a vezetékhez hozzáérve is érhet kellemetlen meglepetés, de a körülkerített területen belül is, nem biztos hogy ott csak jámbor jószágok legelésznek, illetve a gazda se feltétlenül örül, ha idegent lát a karámon belül...
5/7 anonim válasza:
A kerítésedre otthon ki van írva, hogy magánterület, és belépni tilos? Nincs? Ha nekem a magasugrás a hobbim, és ott akarok gyakorolni, beugorhatok a kertedbe? Nem? Miért nem? Ugyanazért, amiért te nem sétálhatsz be más magánterületére. Ha nem hiszed el, könnyen "beleléphetsz egy elhagyott gereblyébe", ami pofánver. (Nyugi, ha a tulaj részéről tettlegességre kerül sor, a helyi haver erdész vagy rendőr is a gereblyés verziót fogja tanusítani)
6/7 Csiß válasza:
Ha szarul vezeted az áramot, akkor igen :)
7/7 A kérdező kommentje:
Nem legel benn semmi, igazából egy domboldal van elkerítve, ami füves, bokros
2017. ápr. 19. 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!